• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak wykonać aplikacje kalambury przy użyciu kodów html, php ?

–1 głos
949 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2017 w PHP przez Przemko Giszczyński Początkujący (380 p.)
Treść zadania: Zrealizować tylko i wyłącznie z językiem php, html. Warto też zadbać o odpowiednią szatę graficzną.
Kalambury - odgadywanie hasła. Użytkownik podaje literę, a program odsłania ją w haśle. Jeśli nie występuje, użytkownik dostaje minus. Przy 10 minusach przegrywa.
Mam takie poniższe pliki. Co mam dalej z nimi zrobić, by wykonać dane mi zadanie. Mógłbym prosić o dokładne kroki poczynań lub przerobienie moich plików i wysłanie mi gotowego zadania?

<form method="GET" action="">

<input type="text" name="letter"/>
    <input type="submit" name="request"/>

</form>

<form method="post" action=""> 
    <input type="submit" name="again" value="again"/>
</form>
session_start();
$letter = $_GET['letter'];
$request = $_GET['request'];

$words = ['elephant','pea','hazel','wall','ceiling','throw','new','carrot','onion'];
$words = (array_chunk($words,1) );

for($i=0;$i<=strlen($words[0][0])-1;$i++) {
    if($words[0][0][$i]==$letter) {
           $_SESSION["letter_$i"] = ${"hide_". 1 ."_".$letter} = 'block';

} 
    }

$again = isset($_POST['again']);
if( ($again)){ 
    $_SESSION=array();
    session_destroy();
}

<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_0'] ?>">e</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_1'] ?>">l</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_2'] ?>">e</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_3'] ?>">p</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_4'] ?>">h</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_5'] ?>">a</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_6'] ?>">n</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_7'] ?>">t</span></div>

komentarz 11 czerwca 2017 przez mitelak Pasjonat (23,330 p.)
Po pierwsze nikt nie wykona za Ciebie zadania.
Po drugie czego konkretnie nie rozumiesz, bo jeżeli nie wiesz co oznaczają dane pliki to powinieneś cofnąć się do podstaw php/htmla.
Trzecia sprawa czy Ty ten kod pisałeś sam czy dostałeś go od kogoś bo według mnie (nie jestem co prawda ekspertem php), ale jest to napisane bardzo dziwnie (wręcz nie zadziała).
komentarz 11 czerwca 2017 przez Przemko Giszczyński Początkujący (380 p.)
Przepraszam bardzo, ale dlaczego ta strona nie jest przyjazna osobom, które potrzebują coś zrobić, a nie potrafią sprawnie korzystać z php? Staram się, ile mogę, ale nie potrafię tego zrobić i szukam pomocy.
komentarz 11 czerwca 2017 przez mitelak Pasjonat (23,330 p.)
Bardzo chętnie pomogę tylko zrobienie za Ciebie zadania nie jest pomocą (Ty z tego wyniesiesz wątpliwej jakości naukę nie wiedząc dalej co i jak, a możesz zostać oceniony pozytywnie lepiej niż osoby, które same starały się rozwiązać problem). Pomóc mogę jednak w konkretnych przypadkach, więc jeżeli dostałeś taki pliki od nauczyciela lub od kogokolwiek kto mówi, że ta część kodu jest dobra i tak ma zostać to moja pomoc może być znikoma (według mnie to jest źle, a na pewno napisałbym to inaczej). Jeżeli miałeś natomiast same polecenie mogę Cie nakierować na swój sposób myślenia i będziesz mógł to napisać (ew pytając się o jakieś szczegóły). Jest też opcja, że chcesz to napisać nie przerobiwszy żadnych kursów/tutoriali z php i najzwyczajniej w świecie nie jestem wtedy w stanie Ci pomóc :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2017 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,690 p.)
Post niezgodny z regulaminem
Co w nim jest niezgodnego?
Dałem swoje pliki. I proszę tylko o pomoc, może przerobienie ich. To forum chyba jest do takiej pomocy, tak?
2
komentarz 11 czerwca 2017 przez Chess Szeryf (76,730 p.)

@Przemko Giszczyński, nie są to Twoje pliki, tylko moje. Ja ci je wysłałem pod Twoim tematem. Później w komentarzu wysłałem ci poprawiony kod, ale został ukryty przez eksperta (moderatora).

No tak. Prawdą jest, że to Twój kod. Miałem na myśli, że bardziej jest są to kody, które mam do dyspozycji i są moją bazą do dalszych działań. Ale przepraszam, jeśli uraziłem Cie nazwanie tych kodów "Moimi".
Przepraszam Cię bardzo, ale czy w ramach możliwości, jeśli masz gdzieś jeszcze ten poprawiony kod to mógłbyś go wysłać na: http://zapytaj.onet.pl/Category/007,005/2,30730585,Jak_zrobic_kalambury_przy_uzyciu_php_html_.html ?

Nie wyobrażasz sobie, jak bardzo byłbym wdzięczny.

II.2.G.: zabronione jest proszenie o gotowe rozwiązanie danego zadania/problemu,

https://forum.pasja-informatyki.pl/regulamin-forum

Ty to wysłałeś, czy zablokowali Ci odpowiedź?
1
Wysłałem w tamtym temacie Ci w komentarzu, ale komentarz został ukryty.
Jak rozumiem, nie masz już tych kodów? Jeśli jednak jesteś tak bardzo miłościwy i chcesz uratować mi życie oraz masz te kody to bardzo Cię proszę o wysłanie ich na priv lub na LINK podany powyżej (zapytaj.com.pl).. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,181 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2017 w PHP przez Przemko Giszczyński Początkujący (380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 257 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2017 w PHP przez Bartek Pydynkowski Początkujący (320 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 574 wizyt

93,740 zapytań

142,675 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,319 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...