Treść zadania: Zrealizować tylko i wyłącznie z językiem php, html. Warto też zadbać o odpowiednią szatę graficzną.
Kalambury - odgadywanie hasła. Użytkownik podaje literę, a program odsłania ją w haśle. Jeśli nie występuje, użytkownik dostaje minus. Przy 10 minusach przegrywa.
Mam takie poniższe pliki. Co mam dalej z nimi zrobić, by wykonać dane mi zadanie. Mógłbym prosić o dokładne kroki poczynań lub przerobienie moich plików i wysłanie mi gotowego zadania?
<form method="GET" action="">
<input type="text" name="letter"/>
<input type="submit" name="request"/>
</form>
<form method="post" action="">
<input type="submit" name="again" value="again"/>
</form>
session_start();
$letter = $_GET['letter'];
$request = $_GET['request'];
$words = ['elephant','pea','hazel','wall','ceiling','throw','new','carrot','onion'];
$words = (array_chunk($words,1) );
for($i=0;$i<=strlen($words[0][0])-1;$i++) {
if($words[0][0][$i]==$letter) {
$_SESSION["letter_$i"] = ${"hide_". 1 ."_".$letter} = 'block';
}
}
$again = isset($_POST['again']);
if( ($again)){
$_SESSION=array();
session_destroy();
}
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_0'] ?>">e</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_1'] ?>">l</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_2'] ?>">e</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_3'] ?>">p</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_4'] ?>">h</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_5'] ?>">a</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_6'] ?>">n</span></div>
<div class="block"><span style="display:<?= $_SESSION['letter_7'] ?>">t</span></div>