• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

temat praktyk a praca w przyszłości

Cloud VPS
0 głosów
304 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez iza_z_95 Nowicjusz (120 p.)
Cześć :)

Od trzech lat uczę się programowania, od jakieś czasu skupiłam się szczególnie na Javie i aplikacjach mobilnych i właśnie to chciałabym robić w przyszłości. Jednak moje umiejętności w tym momencie są zbyt małe, żeby przyjęto mnie na praktyki z tej dziedziny (albo nie mam szczęścia, nie wiem).
Natomiast dostałam propozycję odbycia praktyk w dziale wsparcia IT, a więc instalowanie systemów, naprawianie błędów, ogólna pomoc, gdyby ktoś z firmy miał problemy z komputerem.

I tu pojawia się pytanie: czy odbycie takiego stażu da mi cokolwiek w momencie starania się o pracę jako programista? Czy firmy programistyczne w ogóle zwracają uwagę na tego typu doświadczenie i będzie to dla mnie plusem, czy raczej nie ma co na to liczyc?
komentarz 7 czerwca 2017 przez marcin99b Szeryf (84,410 p.)

3 lata programowania? surprise Mnie po troche ponad roku bez problemu zapraszają na rozmowy
Może źle szukasz, nie szukaj pracy jako normalny developer, tylko jako junior Na juniora w większości firm wystarczy jedynie

• znajomość programowania obiektowego
  • własny projekt
  • podstawy relacyjnych baz danych sql
  • kontrola wersji GIT
  • wzorzec/wzorce projektowe stosowane w danej dziedzinie
  • dobrze gdybyś znał jakieś frameworki (albo przynajmniej się uczył)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 7 czerwca 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Raczej nie

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 483 wizyt
+3 głosów
0 odpowiedzi 440 wizyt
pytanie zadane 23 marca 2018 w Ogłoszenia, zlecenia przez xAnnaBx Nowicjusz (150 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 643 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Marcelek Nowicjusz (130 p.)

93,467 zapytań

142,460 odpowiedzi

322,734 komentarzy

62,847 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...