• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak zamienić po kliknięciu miniaturke w filmik

Object Storage Arubacloud
+1 głos
135 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2017 w JavaScript przez xnerwo Gaduła (3,270 p.)
Witam.

Czy da się, a jak tak to jak mam zrobić tak żeby była miniaturka filmiku ale gdy nacisnę na miniaturkę ona zamieni się na filmik np. z youtube ?

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2017 przez pablop76 VIP (123,120 p.)
wybrane 7 czerwca 2017 przez xnerwo
 
Najlepsza

Witam. Najprościej za pomoca :target

<div class="container">
<a href="#yt"></a>
<iframe id="yt" class="yt" src="https://www.youtube.com/embed/G3tRM69Tp3k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
</div>
body{
  background-color: grey;
}
.container{
  position: relative;
}
a{
  display:block;
  width: 200px; 
  height: 150px;
  border: 1px solid white;
  background-image: url("https://www.youtube.com/yt/brand/media/image/YouTube-logo-dark.png");
  background-size: cover;
  background-position: center;
  overflow: hidden;
}
.yt{
  margin-left: -100%;
  width: 560px; 
  height: 315px;
  transition: margin 1s;
  position: absolute;
  top: 0;
  left:0;
}
:target{
  margin-left: 0;
}

 

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2017 przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)
Najprościej według mnie robisz sobie div i nadajesz mu parametry w CSS po czym umieszczasz w nim frame z filmikiem z YouTube. Na razie taki pomysł mi wpadł, pozdrawiam.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 660 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 131 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 192 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2017 w JavaScript przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)

92,539 zapytań

141,382 odpowiedzi

319,477 komentarzy

61,928 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...