Hej. Uważacie, ze naukę Redux można zacząć od łączenia go z Reactem (ostatecznie na tym mi zależy)? Oficjalna dokumentacja w ogóle mi się nie podoba (zaczynamy od aplikacji toDo List, gdzie jest więcej Reacta niż Reduksa i sama aplikacja jest dosyć spora jak na naukę. Szukam poradnika, gdzie od razu zaczynam uczyć się Reduksa a nie muszę najpierw klepać nie wiadomo ile kodu w samym React), więc zacząłem szukać innych poradników. Znalazłem, np.ten filmik
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3272877957&feature=iv&src_vid=9M-r8p9ey8U&v=ucd5x3Ka3gw
Wszystko fajnie, ale koleś instaluje Reduksa komendą
npm i -S redux
Instalują mi się jedynie moduły noda (katalog node_modules), a on pokazuje całe drzewo katalogów (łącznie z katalogiem src). Potem wpisuje
npm start dev
i jemu to śmiga.
Jak zacząć naukę? Od samego Reduksa, React + Redux? Jakie znacie dobre poradniki (poza oficjalną dokumentacją), które są napisane w sposób prosty i intuicyjny?
Wiem, że napisałem post w sposób nieco chaotyczny, więc jeszcze raz wypunktuję o co mi chodzi:
1. Można zacząć nauke Reduksa od React + Redux, jeśli na tym połączeniu mi zależy i z tego względu zaczynam naukę Reduksa?
2. Jak zainstalować Reduksa bez Reacta, najlepiej przy użyciu npm
3. Jakie znacie dobre poradniki poza oficjalną dokumentacją?