• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Klawisze Fn i Win zamieniły się miejscami

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
4,325 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2015 w Offtop przez hapnik Początkujący (280 p.)
Witam. Jak w temacie. Nie nie robiłem, a klawisze Fn i Win nagle zamieniły się miejscami. Tzn kiedy naciskam Fn, otwiera sie menu start, a jak naciskam Win+F1 - F12 dzialaja klawisze funkcyjne. Prosze o pomoc, jak to naprawic bez podmiany klawiszy w specjalnym programie.

6 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
Nie napisałeś, jaką wersję systemu operacyjnego posiadasz, a jest to cenna wskazówka. ;)

Spróbuj z tym: https://www.microsoft.com/hardware/pl-pl/help/support/how-to/keyboard/reassign-keys i daj znać, czy poszło. :)
0 głosów
odpowiedź 2 czerwca 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Wyjmij przyciski z klawiatury i je zamień :)

Nie no, na serio :) Zobacz może tutaj http://www.microsoft.com/hardware/pl-pl/help/support/how-to/keyboard/reassign-keys
0 głosów
odpowiedź 2 czerwca 2015 przez niezalogowany

Szukaj w BIOS config -> keyboard/mouse -> Fn and Ctrl Key swap

0 głosów
odpowiedź 2 czerwca 2015 przez hapnik Początkujący (280 p.)
To jest laptop MSI GE72 2QE Apache, system Windows 7 64bit. Program IntelliType Pro nie działa, bo nie mam klawiatury USB.
komentarz 2 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
Nie wiem, czy rzeczywiście jest, jak mówisz - że ten program działa jedynie dla klawiatury USB - bo nie mam w tej chwili pod ręką żadnego komputera z Windowsem, ale zdaje mi się, że powinno to działać dla każdej klawiatury podpiętej do komputera. ;)

COŚ się musiało zadziać, że zmieniło Ci się mapowanie, nie ma siły, że samo się zrobiło. ;)

Możesz spróbować kilku rzeczy: m. in. przywrócić domyślny layout (na pasku zadań ikonka klawiatury), przywrócić sterownik klawiatury lub użyć jakiegoś keymappera, np. SharpKeys.
0 głosów
odpowiedź 2 czerwca 2015 przez mrcnsct Nałogowiec (36,390 p.)

Spróbuj może tego http://weksel-page.blogspot.com/2011/10/zmiana-funkcji-klawiszy-na-klawiaturze.html. A jak nie chcesz podmiany w programie to możesz edytować sam klucze w rejestrze.

0 głosów
odpowiedź 2 czerwca 2015 przez niezalogowany
Spróbuj to zrobić wciskając Ctrl+Shift. Wiem, że to zamienia język, ale może zadziała, ja tylko daję pomysł ;)

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 508 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,572 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Adrian Paź Obywatel (1,270 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 2,092 wizyt

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,259 komentarzy

63,255 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...