• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

php - przekierowanie bez "header" Cannot modify header information - headers already sent by

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,911 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2017 w PHP przez niezalogowany
witam, jak mogę zrobić proste przekierowanie do innego pliku?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 czerwca 2017 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,100 p.)

Jeżeli wyświetla Ci się błąd "Cannot modify header information - headers already sent by"

Możesz skorzystać z ob_start(); w php przed wysłaniem nagłówków. I nie musisz rezygnować z header("Location: ");

Jeżeli jednak nie chcesz się w to bawić to:

echo "<script>window.location.href = '/index.php';</script>";

 

 

1
komentarz 1 czerwca 2017 przez niezalogowany
natrafiłem własnie na artykuł , z którego wynika że powinienm skorzystać z zsystemu szablonów twig
komentarz 1 czerwca 2017 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)
Co ma twig do przekierowania?
1
komentarz 1 czerwca 2017 przez 0e85dc6eaf Dyskutant (8,840 p.)

skrypty mogą być zablokowane w przeglądarce, jak już to lepiej dodać to w head

<meta http-equiv="refresh" content="0;URL='http://example.com'" />

A najlepiej zastosuj się do odpowiedzi Pietraka

1
komentarz 3 czerwca 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)

@Raptor to dobrze, że na niego natrafiłeś. Twig zmieni sposób myślenia i tworzenia Twoich apek. Polecam ;)

+1 głos
odpowiedź 1 czerwca 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)

Są 2 powody tego błędu:

  1. Masz źle zaplanowaną aplikacje. Wystarczy proste oddzielenie warstwy widoku od kontrolera(np. wzorzec MVC).
  2. Masz jakąś literówkę np. spacja, enter, jakaś cyfra, litera przed <?php
komentarz 3 czerwca 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
I czy to najnowsze php ;) ?

Podobne pytania

+2 głosów
2 odpowiedzi 9,942 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 462 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2015 w HTML i CSS przez mowmiheniek Stary wyjadacz (11,900 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 145 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2017 w PHP przez Piotr Jarema Użytkownik (970 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...