• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wyświetlanie opisu po najechaniu myszką na tekst - power point

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
3,393 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2017 w Grafika i multimedia przez Martita Bywalec (2,520 p.)
Jak w power point można wyświetlić opis po najechaniu myszką na tekst?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 czerwca 2017 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Z tego, co znalazłem wychodzi, że można to zrobić hyperlinkami. Na tej zasadzie: https://www.youtube.com/watch?v=DhmY-4ogjXs Z tym, że jest limit do 256 znaków.

Czyli po prostu na tekście stworzyć hyperlink do miejsca w dokumencie, kazać mu pozostać na aktualnym slajdzie, a do "ScreenTip" wrzucić opis. Sam nie mam PowerPointa i nie mam jak sprawdzić, ale wydaje się, że powinno być ok. O ile w ogóle dobrze zrozumiałem i o to chodzi..

PS: Szukałem w Google pod "power point hover text".
komentarz 1 czerwca 2017 przez Martita Bywalec (2,520 p.)
Nie o to chodzi. Jest tekst nurt psychologiczny i po najechaniu na ten tekst ma otworzyć się opis tej definicji.
0 głosów
odpowiedź 30 czerwca 2017 przez EdeX Mądrala (5,130 p.)
w power poincie nie słyszałem żeby dało się tak zrobić ale w prezi na pewno się da :D

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,418 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 671 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 109 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2019 w Grafika i multimedia przez J.M. Łukasiewicz Nowicjusz (120 p.)

93,008 zapytań

141,975 odpowiedzi

321,257 komentarzy

62,350 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...