• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Streamowanie Video poprzez PHP

0 głosów
135 wizyt
pytanie zadane 31 maja 2017 w PHP, Symfony, Zend przez arek01996 Stary wyjadacz (12,130 p.)

Witam,

Znalazłem pewien skrypt PHP, który fajnie się sprawdził do streamowania plików wideo. Wszystko działa tylko ma on pewien mankament. Otóż w trakcie oglądania filmu nie da się na tej samej przeglądarce wejść na strone w nowej karcie ani nawet przejść na inną podstronę z okna z którego oglądamy film.

Domyślam się że winnym jest ta pętla:

while(!feof($this->stream) && $i <= $this->end) {
            $bytesToRead = $this->buffer;
            if(($i+$bytesToRead) > $this->end) {
                $bytesToRead = $this->end - $i + 1;
            }
            $data = fread($this->stream, $bytesToRead);
            echo $data;
            flush();
            $i += $bytesToRead;
        }

Zastanawiam się czy da się ten skrypt przerobić na tyle aby nie było tych mankamentów o których wspomniałem wczesniej.

Pozdrawiam.

Link to GITHUB skryptu:

https://gist.github.com/ranacseruet/9826293

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 31 maja 2017 przez Ehlert Mędrzec (162,040 p.)
wybrane 1 czerwca 2017 przez arek01996
 
Najlepsza

Winna jest technologia. Streaming rób w Node.js. (Async)

komentarz 1 czerwca 2017 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,130 p.)
Dziękuje za odpowiedź. Potwierdziły się moje obawy.

Podlinkujesz coś?
komentarz 1 czerwca 2017 przez Ehlert Mędrzec (162,040 p.)

Z Node poza szkolnym livechatem nie miałem więcej doświadczeń, mimo to wiem, że php absolutnie nie nadaje się do streamingu. Streamujesz kilka filmów i wszystkie interpretery na serwerze są zajęte. 

To na pewno Ci się przyda.

komentarz 1 czerwca 2017 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,130 p.)
To już wiem czemu przy 200 osobach mi serwer za 50$ padał :/
0 głosów
odpowiedź 31 maja 2017 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,130 p.)
Próbowałem też innych skryptów wszystkie z takim samym rezultatem. Może to zależy od ustawień serwera?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 65 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2017 w C i C++ przez MisterVento3 Użytkownik (830 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 86 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia 2017 w PHP, Symfony, Zend przez arek01996 Stary wyjadacz (12,130 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 56 wizyt
pytanie zadane 4 maja w Systemy operacyjne, programy przez Tomek Sochacki Mędrzec (175,380 p.)
Porady nie od parady
Publikując kody źródłowe korzystaj ze specjalnego bloczku koloryzującego składnię (przycisk z napisem code w edytorze). Nie zapomnij o ustawieniu odpowiedniego języka z rozwijanego menu oraz czytelnym formatowaniu kodu.Przycisk code

63,145 zapytań

109,390 odpowiedzi

228,534 komentarzy

42,590 pasjonatów

Przeglądających: 186
Pasjonatów: 15 Gości: 171

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...