• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ocena strony

0 głosów
475 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2017 w Nasze projekty przez Radekol Bywalec (2,880 p.)

Ocencie proszę stronkę pod kontem semantyki czytelności i schludności. [ LINK ]

3 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 30 maja 2017 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,630 p.)
  • "Stawiamy na jakość" a obok literówka zaprzeczająca jakości
  • Główna fotka jest blada i słabo się prezentuje, podobnie inne obrazki. Wymień na bardziej kontrastowe, a strona będzie wyglądała znacznie lepiej
  • Efekty na zdjęciach w usługach tylko je psują
  • Referencje nie zachęcają do tego, by w nie kliknąć
  • Na mobile ucina teksty w footerze, w header nie ma paddingów, wydaje mi się, że można by zmniejszyć odstępy góra-dół w większości sekcji. W foote na mobile zmniejszyłbym tekst.
  • Logo - napis nie powinien być w zdjęciu, a zakodowany jako tekst
  • http://budoinstal.pl/o-firmie/ - jakieś dziwne kreski, podobnie na pozostałych podstronach
  • Główna sekcja na mobile - po co te odstępy?
  • Fonty trzeba załadować za jednym razem
0 głosów
odpowiedź 30 maja 2017 przez OfftheCode Gaduła (4,050 p.)
Podpisuje się pod kolegą z góry, apropos tych referencji myślę, że dodałbym tam niedużego scale(1.2) i transforma,np. i zastosował ten trik z ujemnym box-shadow. Który znajduje sie pod takową referencje i przy najechaniu na nia cien kurczy sie a kartka podnosi do gory i nieco zwieksza, daje ta bardzo przyjemny i realistyczny efekt w moim odczuciu.
0 głosów
odpowiedź 30 maja 2017 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Strona wizualnie jest fajna, ale zastanowiłbym się nad zmniejszeniem elementu header#master - przy 1600x900 zajmuje on sporą część ekranu, przez co jest mniej miejsca na odbiór rzeczywistych treści. W kwestii kodu: część strony jest oparta na Page Builderze, co z pewnością nie pomaga w ocenie witryny. Swoją drogą nie rozumiem oceniana strony, która stoi gotowa u klienta :v
komentarz 30 maja 2017 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,630 p.)
Co do Page Buildera to się zgodzę - zobaczyłem jego kod i zamknąłem narzędzia deweloperskie z krzykiem.
komentarz 30 maja 2017 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
>> Co do Page Buildera to się zgodzę - zobaczyłem jego kod i zamknąłem narzędzia deweloperskie z krzykiem. IMO sam fakt, że został użyty nie prowadzi do złego, ale jeżeli komuś zależy na semantyce kodu to implementacja odpowiednich bloków byłaby na rękę :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 666 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2017 w Nasze projekty przez Matiss Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 646 wizyt
pytanie zadane 7 maja 2017 w Nasze projekty przez czmyk Obywatel (1,100 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 350 wizyt
pytanie zadane 23 marca 2017 w Nasze projekty przez Bakr Mądrala (6,850 p.)

93,604 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,997 komentarzy

63,092 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...