• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Xampp nie widzi strony logowania

Object Storage Arubacloud
0 głosów
484 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Rysal Nowicjusz (120 p.)
Zainstalowałem xamppa oraz Wordpressa , zrobiłem stronkę i wszystko działało poprawnie . Obecnie jednak localhost pokazuje mi stronę, natomiast kiedy wpisuje localhost/wp/wp-admin/    nie widzi strony logowania , otwiera podstronę oraz na niej komunikat Oops! That page can’t be found. Proszę o pomoc .

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 25 maja 2017 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
Wordpress u ciebie znajduje się w katalogu wp?
komentarz 25 maja 2017 przez Rysal Nowicjusz (120 p.)
Nie w katalogu htdocs , jednak wcześniej wszystko widział
0 głosów
odpowiedź 25 maja 2017 przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)
Sprawdz ustawienia global php na serwerze.
komentarz 25 maja 2017 przez Rysal Nowicjusz (120 p.)
Dzięki za pomoc , ale jak to zrobić . Jestem początkującym emerytem .
komentarz 25 maja 2017 przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)
W katalogu z XAMPP odszukaj plik php.ini, otwórz w notatniku i odszukaj register_globals. Musisz usytawić na OFF.

Ewentualnie poszukaj u wujka google "zmienne globalne XAMPP".

Wrzuć na serwer plik php z funkcją phpinfo();

odpal stronę i wyskoczy Ci tabelka z ustawieniami serwera, odszukaj register_globals, jeśli masz włączoną ON, musisz ją wyłączyć, jak... patrz wyżej, ewentualnie szukaj w internecie jak to zrobić w XAMPP.

Tylko pamiętaj, to są moje wyłącznie przypuszczenia, nie uznaję gotowców typu joomla czy WP więc ... . Jak sprawdzisz, opisz efekt, powodzenia.
komentarz 25 maja 2017 przez Rysal Nowicjusz (120 p.)

  W katalogu z XAMPP odszukaj plik php.ini, otwórz w notatniku i odszukaj register_globals. Musisz usytawić na OFF.

jest na OFF jutro sprawdzę resztę

komentarz 25 maja 2017 przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)
A spróbuj ustawić na ON i sprawdz.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 315 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 232 wizyt

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,561 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...