• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dylemant dot. dalszej nauki programowania

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
109 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez nitrio578 Początkujący (270 p.)
Cześć

Tak jak w temacie, mam dylemat  związany z kontynuacją nauki programowania. Programuje już od paru lat, od momentu rozpoczęcia nauki w szkole średniej, z przerwami. Najpierw był C++, nie był to najgorszy język jeśli chodzi o moje odczucia. Przerwałem naukę, ponieważ wybrałem inny przedmiot (ogólnie różne zawirowania z tym były, nie będę rozpisywał się na ten temat) zamiast informatyki. Po ponad 2 latach wróciłem do nauki C++, robiłem różne zadania ze SPOJ-a, z tymi łatwymi i średnimi nie miałem zazwyczaj problemów, dopiero gdy miałem napisać swój własny projekt lub zacząłem robić trudniejsze zadania. W międzyczasie zajmowałem się projektowanie stron www (HTML, CSS, trochę JS), a potem znowu to porzuciłem jak zaczęły pojawiać się problemy. Po drodze próbowałem różnych innych zajęć z podobnym skutkiem i teraz znowu wróciłem tylko że do robienia stron, co podoba mi się bardziej niż programowanie w C++.

Moje pytanie jest następujące; Czy po tym co napisałem warto dalej ciągnąć to wszystko czy dać spokój i zająć się czymś innym ?

PS. Sorry za mój obszerny wywód.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 25 maja 2017 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
C++ jest dość trudny. Jak tworzenie stron, to może Ruby, Python, PHP? Teraz zaczyna być modny Swift i Kotlin.
komentarz 25 maja 2017 przez nitrio578 Początkujący (270 p.)
Tylko to chyba są języki bardziej back-endowe, a mnie bardziej interesuje front-end, chociaż z drugiej strony ta granica chyba zaczyna się zacierać
komentarz 27 maja 2017 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
Jak frontend to masz wybór pomiędzy JS, ES6, a TypeScript, CoffeScript, Dart, Scala.js. Do tego dochodzą setki frameworków do wyboru.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 297 wizyt
+2 głosów
1 odpowiedź 760 wizyt

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...