• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

POMOC PRZY BANERZE

Object Storage Arubacloud
0 głosów
306 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2017 w HTML i CSS przez necik Początkujący (430 p.)

Cześć, Mam problem z banerem strony .Zrobiłem go tak i dodałem kod: <a href="jp.html"> że po kliknięciu w niego przenosiło nas na stronę główną.Ale po dodaniu kodu pojawia się mały kwadracik w menu.Zdjęcie niżej.Z góry dzieki za odp.

komentarz 24 maja 2017 przez Jacque Obywatel (1,300 p.)
A mógłbyś udostępnić cały kod strony?
komentarz 24 maja 2017 przez necik Początkujący (430 p.)
<div id="wrapper">
</head>
 
<!-- Nagłówek z grafiką --><header>
 
 
     
  
<img href="index.html" id="imgHeader" src="dotesow.png" alt="Tak!" /></header>
 
<body background="jjjj.png"  >
                
<!-- Menu strony -->
<nav>
       
     
            <a class="menu active" href="jp.html">AKTUALNOŚCI</a>
            <a class="menu" href="klub.html">KLUB</a> 
            <a class="menu" href="historia.html">HISTORIA</a>
            <a class="menu" href="#">SEZON</a>
            <a class="menu" href="#">FANI</a>
            <a class="menu" href="#">KSIĄŻKI</a>
            <a class="menu" href="#">DOWNLOAD</a>
            <a class="menu" href="redakcja.html">SERWIS </a>

 

komentarz 24 maja 2017 przez Jacque Obywatel (1,300 p.)
Ewidentnie nie przeliczyłeś wymiarów w css i Ci się trochę przesunęło.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 maja 2017 przez Michał Samolewski Bywalec (2,240 p.)
Musiałbyś wstawić kod. Przyczyn może być wiele.
komentarz 24 maja 2017 przez necik Początkujący (430 p.)
<div id="wrapper">
</head>

<!-- Nagłówek z grafiką --><header>


    
 
<img href="index.html" id="imgHeader" src="dotesow.png" alt="Tak!" /></header>

<body background="jjjj.png"	>
			   
<!-- Menu strony -->
<nav>
      
    
         	<a class="menu active" href="jp.html">AKTUALNOŚCI</a>
			<a class="menu" href="klub.html">KLUB</a> 
			<a class="menu" href="historia.html">HISTORIA</a>
            <a class="menu" href="#">SEZON</a>
			<a class="menu" href="#">FANI</a>
			<a class="menu" href="#">KSIĄŻKI</a>
			<a class="menu" href="#">DOWNLOAD</a>
			<a class="menu" href="redakcja.html">SERWIS </a>

 

komentarz 24 maja 2017 przez necik Początkujący (430 p.)
ale kod z przekierowaniem usunąłem
komentarz 24 maja 2017 przez Michał Samolewski Bywalec (2,240 p.)
<div id="wrapper">
</head>
 
<!-- Nagłówek z grafiką --><header>

Otwierasz diva w sekcji <head> i go w tej sekcji zamykasz? Tak samo obrazek baner. To wszystko musi być w <body>.

W sekcji <head> wstawia się tylko takie informacje jak kodowanie, tytul strony, itp.

 

<a class="menu active" href="jp.html">AKTUALNOŚCI</a>

Między menu, a active usuń spację. Albo zamiast spacji wstaw _

 

Po tym napisz co wyszło

komentarz 24 maja 2017 przez necik Początkujący (430 p.)
nic nie pomogło
komentarz 24 maja 2017 przez necik Początkujący (430 p.)
jak możesz to daj jakiś przykład
komentarz 24 maja 2017 przez Michał Samolewski Bywalec (2,240 p.)
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
   <title>Strona</title>
   <meta charset="utf-8" />
   <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</head>
<body background="jjjj.png">

<div id="wrapper">
 
<!-- Nagłówek z grafiką -->
<header>

   <a href="index.html"><img id="imgHeader" src="dotesow.png" alt="Tak!" /></a>

</header>
 
                
<!-- Menu strony -->
<nav>
       
     
            <a class="menu_active" href="jp.html">AKTUALNOŚCI</a>
            <a class="menu" href="klub.html">KLUB</a> 
            <a class="menu" href="historia.html">HISTORIA</a>
            <a class="menu" href="#">SEZON</a>
            <a class="menu" href="#">FANI</a>
            <a class="menu" href="#">KSIĄŻKI</a>
            <a class="menu" href="#">DOWNLOAD</a>
            <a class="menu" href="redakcja.html">SERWIS </a>

</body>
</html

Jak to nie zadziała to pomieszane w stylach CSS jest

komentarz 24 maja 2017 przez Jacque Obywatel (1,300 p.)
Moim zdaniem zupełnie jest niepotrzebny ten div "wrapper".
komentarz 24 maja 2017 przez Jacque Obywatel (1,300 p.)
A jako, że Divy są to obiekty to zajął jakieś miejsce.
komentarz 24 maja 2017 przez Michał Samolewski Bywalec (2,240 p.)
Ale jak ma do tego diva już jakieś klasy przypisane to nie ma co mu mieszać.
0 głosów
odpowiedź 24 maja 2017 przez Jacque Obywatel (1,300 p.)
Jakbyś mógł udostępnić CAŁY kod wraz z CSS.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 360 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Szymon Wesołowski Początkujący (280 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 3,074 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2016 w JavaScript przez Adam Klepacz Początkujący (440 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 146 wizyt
pytanie zadane 6 lipca 2020 w HTML i CSS przez gmcode Gaduła (3,140 p.)

92,696 zapytań

141,608 odpowiedzi

320,111 komentarzy

62,054 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...