• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Skrypt na logowanie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
331 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2017 w JavaScript przez patrykowski321 Nowicjusz (120 p.)
edycja 24 maja 2017 przez ScriptyChris

Witam. Mam do zrobienia serwis w xthml oraz walidator MUSI BYĆ zielony. Cały już skonczyłem ale zostały mi skrypty:/ Na logowanie do strony tylko za pomocą podania poprawnego loginu oraz quiz który sprawdzi podane odpowiedzi a niestety jestem w tym zielony, a są to elementy must be. Będę wdzięczny za pomoc
Logowanie:

<script type="text/javascript">
        window.onload = function() {
            document.getElementById("form-submit").addEventListener("click", login);
            function login() {
            
                var login = document.getElementById("form-login");
                var pass = document.getElementById("form-pass");
                
                if(login.value == "admin" && pass.value == "pass") {
                    alert("ZALOGOWANY");
                } else if(login.value == "admin1" && pass.value == "pass1") {
                    alert("ZALOGOWANY");
                } else {
                    alert("BŁĘDNE DANE LOGOWANIA");
                }
                
                return false;
            }
        }
    </script>

Quiz:
<script>
     //deklaracja danych
     var score = 0;
     var questions =
     [
        ['Ile jest państw na świecie? ',  194],
        ['Ile jest kontynentów na kuli ziemskiej?', 7],
        ['Największe państwo na świecie pod względem powierzchni', 'Rosja'],
        ['Największy kontynent', 'Azja'],
        ['Największy ocean na świecie', 'Spokojny'],
        ['Najbardziej zaludnione Państwo na świecie', 'Chiny' ],
        ['Najmniejsze państwo na świecie', 'Watykan' ],
        ['Największe miasto na świecie', 'Szanghaj' ],
        ['Największa rzeka na świecie', 'Nil' ],
        ['Największe jezioro na świecie', 'Morze Kaspijskie'],
        
     ];
    
     //deklaracja funkcji
        function askQuestion(question)
        {
           //zapytanie o pierwszy element tablicy questions
           //czyli pytanie 'Ile...'
           var answer = prompt (question[0],'');
           
           //porównanie z drugim elementem tablicy questions
           //czyli sprawdzenie ilości księżyców
           if (answer == question[1])
           {
              alert ('Prawidłowa odpowiedź'); score++;
           }
              else
              {
                 alert ('Bład. Prawidłowa odpowiedź to ' + question[1]);
              }
        }
        
        //wywołanie funkcji w petli
           for (var i=0; i<questions.length; i++)
           //wykonanie operacji na składnikach tablicy
           //po kolei według licznika i
           {askQuestion (questions[i]);}
           
           document.write ('<br>');
           document.write ('<br>');
    
    </script>
    
    <script>
    //liczenie i wyświetlanie punktów
    //utworzenie zmiennej message
    var message = 'Liczba punktów: ' + score;
    //dodanie do zmiennej na końcu nowej wartości
    message += ' z ' + questions.length;
    //dodanie do powiększonej zmiennej message
    //nowej wartości na końcu
    message += '.';
    document.write ('<p>' + message + '</p>');
    
    document.write ('<br>');
    document.write ('<br>');
    </script>

 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 maja 2017 przez Michał Samolewski Bywalec (2,240 p.)
No kolego,

programiści łeb mają, ale nie na tyle żeby przewidzieć jaki kod napisałeś. Przydałoby się go tutaj wstawić. :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 329 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2017 w JavaScript przez wazon Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 166 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 3,292 wizyt

92,454 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...