• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czym z programowania zająć się w liceum?

VPS Starter Arubacloud
–1 głos
243 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2017 w C i C++ przez wisnia123qwe Nowicjusz (160 p.)
Witam wszystkich, jestem aktualnie w 1. klasie liceum, programowaniem w c++ interesuję się ok. roku. I teraz pytanie, czym, jeśli chodzi o programowanie, zajmować się w tym czasie, jeszcze przed studiami i pracą? Aktualnie zajmuję się przygotowaniami do Olimpiady Informatycznej, ale chciałbym robić coś poza tym, coś, co przyda mi się w późniejszym życiu, ale nie do końca wiem za co się zabrać. Głównie pisałem programy konsolowe i parę jakichś drobnych w C++ Builderze typu kółko i krzyżyk. Wydaje mi się, że samą Olimpiadą nie nauczę się tego, co przydatne i chciałbym wiedzieć, co jeszcze mógłbym robić w tym całkiem młodym wieku :)
komentarz 24 maja 2017 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (288,770 p.)
Była już masa takich pytań i odpowiedź zawsze jest taka sama: zajmij się tym co Cię interesuje.

Co chcesz robić? Strony internetowe? Programy? Gry? Aplikacje mobilne?

Zastanów się nad tym i gdy już będziesz wiedział to wybór języków staje się łatwiejszy.

PS C++ Builder to już raczej trup, więc przydatny nie będzie.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 maja 2017 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
jak jechales z c++, to to rob dalej. Chcezsz powiedziec, ze po roku w liceum stworzyles juz tyle projektow, ze jestes master :)?

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 572 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 1,052 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 239 wizyt
pytanie zadane 5 marca 2020 w Offtop przez Anahan89 Obywatel (1,320 p.)

92,964 zapytań

141,930 odpowiedzi

321,163 komentarzy

62,298 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...