Przeczytaj to http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2015/21/microsoft-potwierdza-windows-10-za-darmo-tylko-przez-pierwszy-rok.aspx. Tytuł może byc mylący(chodzi w nim o aktualizację) ale jest tam napisane, że "Dokonując aktualizacji w pierwszym roku otrzymacie dożywotnią licencję na Windows 10". Ja bym się jednak wstrzymał z tą aktualizacją, bo jest na nią cały rok. Lepiej poczekać, aż ci którzy to zrobią opiszą jak on działa i czy warto w ogóle aktualizować.
http://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/2015/05/windows-10-bedzie-za-darmo-odpowiadamy-na-wasze-pytania-i-rozwiewamy-watpliwosci.aspx
To, że za darmo przez rok oznacza, że jeśli zechcesz będziesz mógł zaktualizować do 10 w czasie tego roku, a jak będziesz chciał np. po 13 miesiącach od wydania będziesz musiał już zapłacić. Obecnie najcześciej w różnych artykułach spotykam się z opinią, że po roku nadal będzie można używać Windows 10 za darmo. Uważam jednak, że nie ma się co spieszyć z aktualizacją. Na razie są niejasności, wielu obawia się, że po tym roku trzeba będzie płacić za różne poprawki do tego systemu lub, że stanie się on usługą, za którą trzeba będzie płacić abonament. Uważam, że należy poczekać jakiś czas, bo mamy rok czasu na darmową aktualizację, i sytuacja powinna się wyjaśnić. Nie warto napalać się na Windows 10, bo tak do końca nie wiadomo jak będzie z jego działaniem, ale to zależy także od subiektywnej oceny. Nie zawsze nowszy oznacza lepszy. Na przykład dla jednych Windows 8 to dobry system, a inni nie zainstalowali by go nawet jakby im dopłacano. Tak więc według mnie warto poczekać z pół roku, a może i prawie cały rok i wtedy podjąc decyzję, gdy system będzie już przetestowany przez dużą liczbę użytkowników.
Moje ostatnie aktualizacje
\
dla Vista, 7, 8, 8.1 przez rok.
Bez Visty, a 8 będzie trzeba najpierw zaktualizować do 8.1.
Swoją drogą ciekawe, co jak ktoś będzie musiał zrobić formata, gdy już rok minie.
Nic, najprawdopodobniej razem z upgradem dostajesz też licencję; nie widzę na to żadnego cytatu w tej chwili, ale wszyscy zakładają że tak właśnie będzie.
Coś słyszałem, że instalując dziesiątkę dobrowolnie zgadzasz się na podsłuchiwanie cię, nawet nie czuję, że rymuję.
93,667 zapytań
142,591 odpowiedzi
323,135 komentarzy
63,193 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj
Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.