• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Pobieranie zawartości okna do sf::Image

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
153 wizyt
pytanie zadane 19 maja 2017 w C i C++ przez Knayder Nałogowiec (37,640 p.)
zamknięte 20 maja 2017 przez Knayder

Witem, na potrzebny pewnego programu, potrzebuję wycinać kawałek pewnego okna na bieżąco i rysować go za pomocą SFML w innym oknie.

W moim przypadku oknem z którego będę chciał wyciąć kawałek jest google chrome.
Znajduję to okno tą funkcją:

hwnd = FindWindow(NULL, "Nowa Karta - Google Chrome");
if (hwnd == NULL)
     return 1;

Problem pojawia się tutaj taki, że nie wiem jak w efektywny sposób pobierać piksele z tego okna.
GetPixel(hdc, x, y); jest zbyt wolny. Najlepiej żeby wyświetlany obraz był jakby kopią tego co się dzieje w przeglądarce.

Pozdrawiam.

PS. Dla ludzi nie znających SFML.
sf::Image ma metodę

loadFromMemory(void *, std::size_t);

Czyli że zapewne musiałbym tam przekazać HBITMAP oraz wielkość tej bitmapy, tylko że skoro HBITMAP to po prostu HANDLE, czyli void*, to sizeof() nie działa, a WinAPI to ja zbytnio nie ogarniam.

komentarz zamknięcia: Sam znalazłem odpowiedź
komentarz 20 maja 2017 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Jeśli znalazłeś odpowiedź, to byłoby super, gdybyś się nią podzielił dla potomnych. Pewnie ktoś kiedyś tu zostanie poprowadzony przez Google-a i szkoda by było żeby zobaczył tylko, że odpowiedź jest, ale nie wiadomo jaka :D
1
komentarz 20 maja 2017 przez Knayder Nałogowiec (37,640 p.)
Wrzucam kod klasy którą napisałem, a która umożliwia pobieranie podanego kwadratu z dowolnego (Tak sądzę) okna:
https://pastebin.com/GWiAGEJX
https://pastebin.com/BmqtXrnA

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 173 wizyt
pytanie zadane 13 września 2017 w PHP przez bamboo Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 231 wizyt
pytanie zadane 22 sierpnia 2019 w C i C++ przez Huberti Gaduła (4,500 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 531 wizyt

92,970 zapytań

141,936 odpowiedzi

321,169 komentarzy

62,299 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...