• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bootsrtap Tabela footer kilka miejsc po przecinku.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
244 wizyt
pytanie zadane 18 maja 2017 w JavaScript przez Zbigniew Andrysiak Bywalec (2,470 p.)

Witajcie 

Mam pytanie do Was. W moim skrypcie na stronie (wykorzystałem Bootsrap do tworzenia tabeli). Mam kod poniżej, który umieszczam pod tabelą. Jednak mój footer ma np 20 miejsc po przecinku. Chciałbym, żeby to zawsze były dwa miejsca po przecinku. Co muszę zmienić w kodzie poniżej, który jest odpowiedzialny za sumowanie wierszy w kolumnie i pokazywanie jej w foot tabeli?

function sumFormatter(data) {
    field = this.field;
    return data.reduce(function(sum, row) { 
        return sum + (+row[field]);
    }, 0);
}

 

komentarz 18 maja 2017 przez radek024 Szeryf (77,180 p.)

w linii czwartej zrób zmienną:

var result=sum + (+row[field]);
return result.toFixed(2);

Ale nie jestem pewny o co Ci chodzi :v 

komentarz 19 maja 2017 przez Zbigniew Andrysiak Bywalec (2,470 p.)

NIestety Twoja metoda się nie sprawdza. Dodaję zdjęcie tabeli jak wygląda, żebyś miał pogląd. Chciałbym, żeby w podsumowaniu tej tabeli były licczby z dwoma miejscami po przecinku, albo w ogóle bez przecinka. Kolejna kwestia co zrobić, żeby liczyło prawidłowo daty?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 maja 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)

dodaj na końcu 

.toFixed(2);

co spowoduje dokonanie matematycznego zaokrąglenia liczby do dwóch miejsc po przecinku. Pamiętaj tylko, że metoda toFixed(n) zwraca ciąg znakowy (string). Trzeba na to uważać, jeśli chciałbyś taką liczbę wykorzystywać później w jakiś obliczeniach (np. podczas próby dodawania możesz przeciążyć operator "+" i spowodować konkatenację znakową, a nie dodawanie matematyczne).

komentarz 19 maja 2017 przez Zbigniew Andrysiak Bywalec (2,470 p.)
Nie wiem, gdzie dokładnie na końcu. Niestety wywala mi zawssze błąd.
0 głosów
odpowiedź 22 maja 2017 przez Zbigniew Andrysiak Bywalec (2,470 p.)
Wrzuciłem na JSfiddle

https://jsfiddle.net/t121kxoe/2/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 173 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 315 wizyt
pytanie zadane 8 czerwca 2021 w HTML i CSS przez bazyl8796 Obywatel (1,020 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 215 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia 2018 w HTML i CSS przez Oskar4002 Początkujący (470 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...