• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

HTML, CSS, JS, Projekt Pomocy Zerowa Wiedza

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
198 wizyt
pytanie zadane 17 maja 2017 w Sieci komputerowe, internet przez hacker09 Użytkownik (520 p.)
Mam do zrobienia za jakieś dobre 1,5 miesiąca ten projekt: kod w html5, arkusz stylów CSS3, osobna strona na tel, walidacja kodu HTML i CSS za pomocą narzędzi W3C, galeria zdjęć statyczna, osadzony skrypt JS, skrypt PHP z obsługą formularza i zapisu oraz odczytu do/z bazy danych, pełna obsługa responsywności (RWD) za pomocą Media Queries lub Bootstrap, JS do obsługi galerii zdjęć lub slidera,JS do obsługi interaktywnej animacji na obiekcie CANVAS.

Jestem jak narazie na poziomie 0. Nie wiem za co się zabrać w pierszej kolejności, nie interesuje mnie pisanie stron bardziej idę w programowanie. Może macie jakieś fajne stronki które pomogły zrobić projekt, temat będę znał za jakieś kilka dni. Z góry dziękuje za odpowiedź.
komentarz 17 maja 2017 przez Fenix Nałogowiec (26,750 p.)
"nie interesuje mnie pisanie stron bardziej idę w programowanie. " - Tak może było kilka ładnych lat temu.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 17 maja 2017 przez gremlin Dyskutant (7,600 p.)

O JS możesz trochę poczytać tu kursjs.pl

Na temat html na przykład tu https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML (znajdziesz tu również tutoriale z css, js i inne które mogą być pomocne)

html5 -> tutorials.comandeer.pl/html5-blog

Jeśli wolisz uczyć się z tutoriali video to oczywiście możesz skorzystać z kanału na yt pasjainformatyki

validator: validator.w3.org

Pozdrawiam i powodzenia. :)

–1 głos
odpowiedź 17 maja 2017 przez dkarski Obywatel (1,610 p.)

Cześć hacker09,

zacznij tutaj https://www.youtube.com/watch?v=1M0YXFW31hg&index=1&list=PLOYHgt8dIdox9Qq3X9iAdSVekS_5Vcp5 oraz systematycznie przerób każdy z materiałów zaproponowany przez Mirosława Zalenta.

Natomiast jeśli nie interesuję Cię programowanie stron internetowych, to i tak warto poznać podstawy wyżej zaproponowane. Prędzej czy później trafisz na kursy dot. C++ i tutaj warto w Twoim przypadku zatrzymać się dłużej, przerobić z dużą dokładnością materiały i rozwijać własne projekty np w oparciu o ten język wraz z rozwiązywaniem problemów algorytmicznych np. z pomocą portalu SPOJ http://www.spoj.com/problems. Rozwiązywanie problemów algorytmicznych wyszkoli w Tobie odpowiednie myślenie i podejście do spotkanych później czy prędzej problemów, z którymi zdarzy Ci się spotkać.

Tematy które poruszyłeś w wpisie wręcz pozorom są dość obszerne, więc jeśli nie interesuję Cię programowanie stron, to zlecił bym tą stronę komuś innemu, a zajął się nauką.

 

Podobne pytania

+3 głosów
0 odpowiedzi 5,178 wizyt
+5 głosów
3 odpowiedzi 14,179 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 459 wizyt

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,077 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...