• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

LOGO nie chcę się powiększyć na stronie. Bootstrap...

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
503 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2017 w HTML i CSS przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)

Cześć,

Chodzi o logo(to obrazek), nie mogę go powiększyć, a nie wiem gdzie tkwi błąd. Korzystam z bootstrapa(netbeans IDE). Wrzuciłem kod css. Chodzi oczywiście o to żółte w rogu.

.logo
	{
	float:left;
	width:auto;
	height:auto;
	margin-left:5px;
	margin-top:20px;
	margin-bottom:25px;
	clear:both;
	
	}

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 maja 2017 przez radek024 Szeryf (77,180 p.)

Jeżeli to napis, to z tego co pamiętam powinien siedzieć w .navbar-brand(rozumiem, że to nawigacja). Wtedy możesz to powiększyć za pomocą font-size. Jeżeli to obrazek, możesz wykorzystać znacznik picture.

komentarz 15 maja 2017 przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)

Ok, jak zrobię bez klasy to mam fajny odstęp między slajdami a zdjęciami jednak jak już dodam navbar-brand. To mam takie coś.

.navbar-brand {
    float: left;
    height: 2px;
    padding: 15px 15px;
    font-size: 2px;
    line-height: 5px;
}
.navbar-brand:focus,
.navbar-brand:hover {
    text-decoration: none;
}
.navbar-brand>img {
    display: block;
}
@media (min-width: 768px) {
    .navbar>.container .navbar-brand,
    .navbar>.container-fluid .navbar-brand {
        margin-left: -15px;
    }
}
<picture>
            <div class="navbar-brand">
            <div class="col-lg-3">
             
                <img  src="img/logo3.jpg" class="img-reponsive"/>
          
             </div>
            </div>
        </picture> 

 

komentarz 15 maja 2017 przez lewy Obywatel (1,260 p.)
daj w style.css

img{ width 100%} dopasuje Ci obraz responsywnie do wielkosci Twojego diva.
komentarz 15 maja 2017 przez radek024 Szeryf (77,180 p.)
Trochę namotałeś krótko mówiąc :D znacznik picture dałbym w diva navbar-brand i tam dał różne loga dla różnych szerokości(poczytaj dokładnie tę sekcję ze strony, którą poleciłem). Chociaż kto wie czy wyżej podane rozwiązanie nie będzie działało?
+1 głos
odpowiedź 15 maja 2017 przez lewy Obywatel (1,260 p.)
daj w style.css

img{ width 100%} dopasuje Ci obraz responsywnie do wielkosci Twojego diva.
komentarz 15 maja 2017 przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)

JEst super tylko jeszcze nie kumam czemu nie ma odstępu, a bez navbar-brand był. Logo, żeby było nad zdjęciami.

komentarz 15 maja 2017 przez lewy Obywatel (1,260 p.)
powiedz dokladnie gdzie chcesz miec zdjecie w tej chwili div ze zdjeciem znajduje sie w brand . i do czego sluzy to

.navbar-brand>img {

    display: block; ?
komentarz 15 maja 2017 przez lewy Obywatel (1,260 p.)
najlepieju pwoiedz dokladnie jakie jest Twoje zalozenie , mam na mysli gdzie co ma byc i jakiej wielkosci nie chodzi mi wielkosci w px tylko mniej wiecej :D
komentarz 15 maja 2017 przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)
Nad obrazami, Taki długi pasek nad zdjęciem i tam logo. Usuwam próbuje to zmenić i nie idzie.
komentarz 15 maja 2017 przez lewy Obywatel (1,260 p.)
po pierwsze zmien ustaiwneie div w samym htmnl czyli :

<picture

<div class="navbar-brand">

 </div>

<div class="col-lg-3">

 <img  src="img/logo3.jpg" class="img-reponsive"/>

 </div>

 

 </picture>
komentarz 15 maja 2017 przez lewy Obywatel (1,260 p.)
jesli to zrobisz pokaz efekt
komentarz 15 maja 2017 przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)
Bez zmian, jak usunę klasę navbar-brand jest ok. A display:block na usuwanie nie reaguję.
komentarz 15 maja 2017 przez lewy Obywatel (1,260 p.)

wrzuc caly kod jeszcze raz jaki masz teraz

 

komentarz 15 maja 2017 przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)
Height usunołem i jest dobrze, dalej sobie poradzę, wielkie dzięki :)
komentarz 15 maja 2017 przez lewy Obywatel (1,260 p.)
no wlasnie tam w cc masz dziwne ustawianie height i line height tym sobie ustawisz wysokosc branda i logo.. powodzenia
komentarz 15 maja 2017 przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)
.navbar-brand {
    float: left;
   
    
    padding: 15px 15px;
   
    line-height: 5px;
    
}
img{ width 100%}
.navbar-brand:focus,
.navbar-brand:hover {
    text-decoration: none;
}
img {width: 100%;}
.navbar-brand>img {
    display: block;
    
}
@media (min-width: 768px) {
    .navbar>.container .navbar-brand,
    .navbar>.container-fluid .navbar-brand {
        margin-left: -15px;
    }
}
<picture

            <div class="navbar-brand">

            </div>

            <div class="col-lg-3">

                <img  src="img/logo3.jpg" class="img-reponsive"/>

            </div>

 

        </picture>

 

komentarz 15 maja 2017 przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)
Wrzuce kod może komuś się przyda dzięki!

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 155 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 182 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 3,561 wizyt

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,086 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...