• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Recenzja mojego poradnika

Object Storage Arubacloud
+3 głosów
336 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2017 w C i C++ przez Eryk Chojnacki Obywatel (1,420 p.)
Nagrałem na youtube poradnik o programowaniu w c++ i prosiłbym o zrecenzowanie go, ewentualny feedback.

Z góry dziękuję.

https://www.youtube.com/watch?v=3T5KMzf6NfY&lc=z13qzpygnlnhevp1l22cynqpaovigpl4304
komentarz 14 maja 2017 przez Vento Pasjonat (17,120 p.)
1:22 - 1:35

Dlaczego nie:

https://www.jetbrains.com/clion/
komentarz 14 maja 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
Bo jest platny, jezeli ma wlaczone reklamy to prawdopodobinie lamie regulamin
komentarz 14 maja 2017 przez Eryk Chojnacki Obywatel (1,420 p.)
Rekomendowałem darmowe środowiska, ponieważ niektórzy zajrzą do kursu epizodycznie i nie chcą wydawać na to pieniędzy.
komentarz 14 maja 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
Znaczy dla uczacych jest za darmo
komentarz 14 maja 2017 przez Eryk Chojnacki Obywatel (1,420 p.)
Trial
komentarz 15 maja 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
Nie dla uczacych sie masz na rok za darmo, po skanie legitki

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 14 maja 2017 przez Marcin_N_97 Stary wyjadacz (10,290 p.)
1. Mów troszeczke głośniej.

2. Nie wiem czemu reszta środowisk jest zła? W czym jest złe: qt, CLion, eclipce i inne?

3. Troszke nie widzę sensu Twojego poradnika, bo Mirosław Zelent zrobił coś dokładnie takiego samego, ale bez urazy - dużo bardziej profesjonalnie.
komentarz 14 maja 2017 przez Eryk Chojnacki Obywatel (1,420 p.)
1. No wiem

2. Nie powiedziałem, że jest zła. Wymieniłem po prostu te, które według mnie są dobre. W sumie eclipse i byłby dobry, a CLion jest płatny.

3. Zrobiłem to głównie dlatego, że kolega (nie wiem jak tak można :D) narzekał, że pan Zelent robi zbyt długie odcinki i mało zapamiętuje.
0 głosów
odpowiedź 14 maja 2017 przez Damian11131 Stary wyjadacz (13,490 p.)
Zupełnie nie rozumiem idei tworzenia kolejnych kursów C++ podczas, gdy w Internecie jest już ich całe mnóstwo.
komentarz 14 maja 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
no wlasnie, gdyby tak  kazdy podchodzil do kazdego tematu, nie bylo by zadnych poraadnikow, jezeli masz cos po angielsku to po co kolejny po polsku?
1
komentarz 14 maja 2017 przez Damian11131 Stary wyjadacz (13,490 p.)
Przecież po polsku sporo kursów jest, choćby kursy Zelenta. Jak już tworzyć nowe poradniki to niech one dotyczą takich rzeczy, które dotychczas były słabo omawiane lub dotychczas nagrane kursy są np. przestarzałe. Sam przymierzam się do tworzenia poradników na temat LibGdx, bo widzę, że w Internecie (wideo po polsku) jest tylko jedna seria kursów od JavaDevMatt'a i w dodatku z 2014 roku a w ciągu 3 lat pewnie sporo się pozmieniało.

 

Eryk mógł rozszerzyć kurs Zelenta o np. iteratory czy szablony, a nie wyważać otwarte drzwi i robić WSZYSTKO OD NOWA, po co?
komentarz 14 maja 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
niezrozumiales o co mi chodzi, lepiej jak jest za duzo kursow, niz mialo byc ich za malo, chociaz zakres wiedzy mogl by byc inny
komentarz 14 maja 2017 przez Eryk Chojnacki Obywatel (1,420 p.)
Odsyłam do komentarza z odpowiedzi powyżej.

A swoją drogą dzięki za dobry pomysł.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 132 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez sewi700 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 175 wizyt
pytanie zadane 10 sierpnia 2017 w Java przez xmigox Obywatel (1,090 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 632 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2016 w Nasze projekty przez Azuryth Nowicjusz (190 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...