• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Cała baza danych dla pojedynczych rekordów

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
90 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2017 w PHP przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
Wita,. wyobraźmy sobie że tworzymy stronę, która bd miała 6 zakładek, na każdej zakładce jest jakiś tam randomowy też mniej lub bardziej zaawansowany. I teraz moje pytanie brzmi czy opłaca się tworzyć dla tych 6 stron bazę danych? Najłatwiej było by stworzyć je statycznie, jednak chcemy mieć edycję ich z panelu administratora. I teraz seria pytań.
1.Czy opłaca się tworzyć ?

Jeśli tak

1.1 jedna tabela 6 kolumn, czy 6 tabel z 1 kolumną nie licząc id

1.2 czy jest w jakiś sposób odradzane zapisywanie html w bazie danych? jeśli tak ograniczy to ilość kolumn

jeśli nie

1.3 czy jest jakaś możliwość edycji strony statycznej przy użyciu panelu administratora?

Pozdrawiam :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 maja 2017 przez Ardzej16 Początkujący (450 p.)
W swoich projektach stosowałem ogólny szablon strony (plik php na serwerze). W tym szablonie dane były pobierane z bazy na podstawie adresu. W tabeli przechowywałem tylko treść strony, tytuł, czas utworzenia, id autora, id działu, itd.

Oczywiście to wszystko rozbudowane, tu pokazałem ogólny zarys.

Pozdrawiam.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 314 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 367 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Daniel Kudyba Obywatel (1,260 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 1,934 wizyt

92,972 zapytań

141,936 odpowiedzi

321,171 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...