• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brackets 1.9 dla PHP

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
933 wizyt
pytanie zadane 2 maja 2017 w PHP przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
Witam was, mam takie pytanie czy pisze ktoś w PHP pod IDE Brackets?. Czy używacie jakieś ciekawe wtyczki do niego związane z PHP, aby poskromić Brackets z tym językiem skryptowym? Który framework jest najłatwiejszy do PHP, Laravel, Symfony czy Zend?
komentarz 2 maja 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
edycja 2 maja 2017 przez jpacanowski

Który framework jest najłatwiejszy do PHP, Laravel, Symfony czy Zend?

Wsadzasz kij w mrowisko... Poza tym, podobnych tematów było już tu setki razy...

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 2 maja 2017 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)
Brackets nie za bardzo się nadaje do PHP. Jeśli już to Sublime, albo Atom. Docelowo jednak, dla PHP najlepsze są IDE: PHPStorm albo NetBeans.

Co do frameworków to korzystałem tylko z Symfony i polecam. Podstawy nie są trudne.
komentarz 2 maja 2017 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
Mam w nim taki problem teraz, że w podgląd na żywo ustawiony mam http://localhost/ i mogę tylko uruchamiać pliki na serwerze które się znajdują w /var/www/html.

Ale jak mam tam jakiś katalog a w nim pliki php, to już wyskakuje mi błąd serwera nginx.

Chciałbym mieć podobnie jak w LAMP, że mogę przechodzić po katalogach z plikami php, używam nginx zamiast apache. Zainstalowałem PHP i nginx w systemie Linux jako serwer.
komentarz 2 maja 2017 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)
Live Preview jest tylko do HTML/CSS.
komentarz 2 maja 2017 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
No nie, na Brackets 1.9 ustawiam w tym podgląd na żywo Plik>Ustawienia projektu http://localhost/ i działa, pokazuje kod PHP w przeglądarce z katalogu /var/www/html. Wykonują się pod Brackets skrypty PHP,  tylko że musi być w tym html.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 155 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez ewela-c Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 118 wizyt
pytanie zadane 25 czerwca 2018 w PHP przez niezalogowany
0 głosów
2 odpowiedzi 994 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,528 komentarzy

62,726 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...