• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Animacja menu, bootstrap

Object Storage Arubacloud
0 głosów
548 wizyt
pytanie zadane 2 maja 2017 w HTML i CSS przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
zamknięte 4 maja 2017 przez UltraSF

Witam posiadam takie menu górne.

Napisane w taki sposób

<nav class="navbar navbar-default" id="menu" role="navigation">
    <div class="navbar-header">
        <button type="button" class="navbar-toggle" data-toggle="collapse" data-target=".navbar-collapse">
            <span class="sr-only">Toggle navigation</span>
            <span class="icon-bar"></span>
            <span class="icon-bar"></span>
            <span class="icon-bar"></span>
            <span class="icon-bar"></span>
        </button><!-- navbar-toggle -->
    </div><!-- navbar-header -->
    <div class="container" id="container">
        <div class="collapse navbar-collapse">
            <ul class="nav navbar-nav">
                <li><a href="?src=home">Test1</a></li>
                <li class="dropdown">
                    <a href="#" class="dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">Test2<b class="caret"></b></a>
                    <ul class="dropdown-menu" role="menu">
                        <li><a href="?src=info&page=1">Test2-1</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=2">Test2-2</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=3">Test2-3</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=4">Test2-4</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=5">Test2-5</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=6">Test2-6</a></li>
                    </ul>
                </li>
                <li class="dropdown">
                    &nbsp;
                </li>
                <li class="dropdown" id="lista">
                    <a href="#" class="dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">Test3<b class="caret"></b></a>
                    <ul class="dropdown-menu" role="menu">
                        <li><a href="?src=info&page=1">Test3-1</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=2">Test3-2</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=3">Test3-3</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=4">Test3-4</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=5">Test3-5</a></li>
                        <li><a href="?src=info&page=6">Test3-6</a></li>
                    </ul>
                </li>
                <li class="dropdown"><a href="?&src=contact">Test4</a></li>
            </ul>
        </div>
    </div>
</nav>

plus css

body{
	font-family: 'Lato', sans-serif;
	color:#2f1690;
}
/* menu */
#menu{
	width:100%;
	z-index:1000;
}


.navbar-nav{
	float:none;
}
@media(min-width:768px){
	.navbar-nav>li{
		width:20%;
		text-align:center;
	}
}

I podpiętym bootstrap i jq. I chciał bym aby po najechaniu na test2-jakiś tam, zrobiło mi się coś takiego(uwaga super rysunek w paincie

Objaśnienie: najeżdżam rozszerza się o jeden w dół(podwaja),napis przesuwa się na prawo na środek a po lewej pojawia się miniaturka, czy tam po prostu małe zdjęcie. I tak żeby było to zaanimowane. Jakaś rada jak to zrb jakich tajnych technik magi js użyć. Bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Bardzo proszę o pomoc :) 

 

komentarz zamknięcia: .
komentarz 2 maja 2017 przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
Bo nie sądze żeby w css dało się to zrobić, chyba że się da?
komentarz 3 maja 2017 przez noah2017 Nowicjusz (100 p.)

a dwa napis za cholerę nie ustawia się na środku :(

spanish to english

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 maja 2017 przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
Zrobiłem coś na zasadzie że blok zdjęcia ma 0 szerokości i animacją zwiększa, ale 1. działa na wszystkie na raz, a dwa napis za cholerę nie ustawia się na środku :(
0 głosów
odpowiedź 3 maja 2017 przez dervil Gaduła (3,030 p.)
słabo objaśnione

sam mały obrazek możesz zrobić w css , klasa i hover, to będzie bez klikania się pojawiał
komentarz 3 maja 2017 przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
Już to wykonałem przy użyciu jq, tylko nie wiem jak zrobić żeby mi łapało tylko jedno, a nie wszystkie. Ale to już sam rozwiąże :)
komentarz 3 maja 2017 przez dervil Gaduła (3,030 p.)
w jakim sensie łapało wszystkie?
komentarz 4 maja 2017 przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 672 wizyt
pytanie zadane 24 stycznia 2017 w HTML i CSS przez R.orlinski Mądrala (5,490 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 109 wizyt
pytanie zadane 18 marca 2019 w HTML i CSS przez extr4v3rT Początkujący (440 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 425 wizyt

92,551 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,531 komentarzy

61,937 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...