• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

funkcja sie nie konczy

Object Storage Arubacloud
0 głosów
204 wizyt
pytanie zadane 1 maja 2017 w JavaScript przez sapero Gaduła (4,100 p.)

Witam napisałem taki kod ma on symulować kliknięcie w przycisk w formularzu

plik z formularzem:

<form class="form-horizontal" role="form" method="post" action="index.php?page=Profil">
				
						
					<div class="form-group">
						<label for="human" class="col-sm-2 control-label">Ile punktów dodać</label>
						<div class="col-sm-10">
							<input type="text" class="form-control" id="dodaj" name="dodaj" placeholder="ile punktów" value="3">
						</div>
					</div>
					<div class="form-group">
						<div class="col-sm-10 col-sm-offset-2">
							<input id="points_update" name="points_update" type="submit" value="Aktualizauj" class="btn btn-primary">
						</div>
					</div>
					
				</form>  

kod js:

<script>
$(function() {
$("#points_update").click();
});

</script>

problem polega na tym że wchodząc na stronę ciągle wywołuje mi ta funkcje a chciałbym żeby wywołało ją tylko raz próbowałem brake ale wtedy nie działa wogóle.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 maja 2017 przez Hubert13888 Użytkownik (750 p.)

Spróbuj tego:

 

<script>

var licznik=1;

$(function() {
if(licznik==1){
$("#points_update").click();
licznik++;
}
});
</script>

 

komentarz 1 maja 2017 przez sapero Gaduła (4,100 p.)
nie kończy się;]
komentarz 1 maja 2017 przez Hubert13888 Użytkownik (750 p.)
Znaczy pomógłbym ci chętnie, ale nie wiem do końca o co ci chodzi ;)
komentarz 1 maja 2017 przez sapero Gaduła (4,100 p.)
chciałbym aby raz zasymulowała kliknięcie przycisku który wysyła POST na server.

Klikam na stronę z Formularzem, otwiera mi się strona z formularzem i automatycznie wysyła mi go w PHP. Tak jakbym kliknął w przycisk wyślij. Jednak funkcja się zapętla i ciągle go wysyła co sekundę a ja potrzebuje aby po wejściu na stronę wysłała raz i zakończyła się:)
komentarz 1 maja 2017 przez Hubert13888 Użytkownik (750 p.)

Ahaaa ok
 

$("#points_update").click(function(){

//Tu dajesz swojego Ajaxa czyli, np. komendę $.post() lub przekierowanie $.load()

return false; //To spowoduje, że przycisk submit nic nie wyśle

});

 

komentarz 1 maja 2017 przez sapero Gaduła (4,100 p.)
ok coś mi tam zaświtało jednak o ajaxie nic nie wiem tzn nie wiem jak go uzyć żeby to zadziałało:)
0 głosów
odpowiedź 1 maja 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
Kończy się, a żeby było lepiej robi dokładnie to, co jej każesz - wysyła formularz po załadowaniu strony.
komentarz 1 maja 2017 przez sapero Gaduła (4,100 p.)
no właśnie dalej zapętla się
komentarz 1 maja 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
No właśnie - bo każesz jej to robić.

Może inaczej, co w praktyce ma wykonywać owa funkcja?
komentarz 1 maja 2017 przez sapero Gaduła (4,100 p.)
  komentarz 3 minuty temu przez sapero Użytkownik (670 p.)

chciałbym aby raz zasymulowała kliknięcie przycisku który wysyła POST na server.

Klikam na stronę z Formularzem, otwiera mi się strona z formularzem i automatycznie wysyła mi go w PHP. Tak jakbym kliknął w przycisk wyślij. Jednak funkcja się zapętla i ciągle go wysyła co sekundę a ja potrzebuje aby po wejściu na stronę wysłała raz i zakończyła się:)

komentarz 1 maja 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
Wysyłasz formularz -> strona przeładowuje się -> skrypt znowu uruchamia się

              ↑---------------------------------------------------------------------------- ↓
komentarz 1 maja 2017 przez sapero Gaduła (4,100 p.)
Oświeciłeś mnie ^^ .. Może wiesz jak przesłać zmienną do zmiennej w php? np przy odpaleniu JS? :)
komentarz 1 maja 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
przesyłanie danych z klienta do serwera może odbywać się na dwa sposoby, albo synchronicznie, tj. wysyłasz formularz i obsługujesz go w PHP, albo używasz zapytań asynchronicznych, co nazwane zostało AJAX'em, odbierasz dane z serwera i obsługujesz ponownie w JS.
komentarz 1 maja 2017 przez sapero Gaduła (4,100 p.)
okey, jak to ogarnąć teraz czego szukać w google lub jaki poradniki czytać żebym był w stanie to zrozumieć:)
komentarz 1 maja 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)

Jeśli chodzi o przetwarzanie zapytań do serwera po stronie PHP, to na kanale Mirka masz dobrego wstępniaka co i jak. Jeśli chodzi o sam AJAX, to sprawa wygląda już trochę inaczej, bo o ile pamiętam nie zrobił jeszcze żadnych filmów o tym. Do wykonania asynchronicznego zapytania HTTP (odbywającego się w tle) możesz wykorzystać:

  • stary jak świat interfejs XMLHttpRequest, którego plusem jest to, że działa w każdej przeglądarce
  • FetchAPI, posiadające "dzisiejszy" interfejs ale też wsparcie wyłącznie w nowszych przeglądarkach

 i trzecia opcja, czyli wykorzystanie XMLHttpRequest poprzez nakładkę, gdzie najpopularniejszą opcją są metody jQuery.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 206 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2017 w JavaScript przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 272 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2017 w JavaScript przez ElBajcyko Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 320 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2017 w JavaScript przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,554 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...