• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy mogę zostać programistą bez studiów ?

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
1,788 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez darekj19 Użytkownik (910 p.)

7 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 30 maja 2015 przez mowmiheniek Stary wyjadacz (11,900 p.)
Oczywiście. Ćwicz codziennie, czytaj i ogladaj tutoriale. No i musisz lubić to co robisz.
komentarz 1 czerwca 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Ja powiem tak, bo liczą się umiejętności, a nie papierek ;-)
Chociaż moim zdaniem studia warto, bo uczą innego podejścia do problemu hehe.
+2 głosów
odpowiedź 30 maja 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Bartoszewski został profesorem majac tylko mature, wieć myśle że zostanie programistą bez studiów to nic trudnego ;)
+2 głosów
odpowiedź 30 maja 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
To zależy czy lubisz to robić, ja skończyłem transport - logistykę na Politechnice a logistyk ze mnie żaden. Zmarnowany czas :(
komentarz 30 maja 2015 przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
jak chcesz robic to dla pieniedzy to ciezko bedzie ja robie to bo lubie i chcem miec cos swojego
0 głosów
odpowiedź 30 maja 2015 przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
ja mam 16 lat i nie jest to nic trudnego a studiów niemam
komentarz 30 maja 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Dziwne byś miał studia skoro jeszcze gimnazjum nie skończyłeś...
komentarz 30 maja 2015 przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
chodzi mi o to ze nawet mimi tego ze niemam studiów mozna byc programistą a podkresliłem tutaj tez ze wiek niema znaczenia
0 głosów
odpowiedź 30 maja 2015 przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Oczywiście, że możesz. Nie ma w tym żadnej przeszkody. To od Ciebie zależy, czy chcesz się nauzyć programować, czy nie. Polecam Ci oglądanie filmików Mirosława Zelenta o programowaniu. Dużo się możesz z tych filmów nauczyć.
0 głosów
odpowiedź 30 maja 2015 przez Pan Kulomb Pasjonat (18,630 p.)
A czy mogę chodzić bez skończonej podstawówki? :D
1
komentarz 30 maja 2015 przez criss Mędrzec (172,570 p.)
Myslę, że tak. Ja się na przykład samodzielnie nauczyłem chodzenia. Byłem kreatywnym dzieckiem, lubiłem wyzwania. A pewnego razu tak patrze, a tu ktoś chodzi. I stwierdziłem, że fajne. Też bym se tak, kurde, pochodził. No to chwytam się framug, mebli, nóg rodziców i jakoś to idzie. Po kilku-kilkunastu miesiącach wytrwałej nauki i ciężkiej pracy byłem niemalże ekspertem w chodzeniu. Potrafiłem chodzić po asfalcie, chodniku, parkiecie, trawie, nawet po nierównym terenie. Po prostu wszędzie. Jestem przekonany, że na tamte czasy byłem jedną z najlepiej chodzących osób, no przynajmniej w Polsce. Chodzenie stało się moją pasją. Uwielbiałem to. Chodziłem całymi dniami gdzie się tylko dało. Umiejętność chodzenia pozostała mi do dziś i każdego dnia przekonuję się o tym, jak wspaniałą decyzją było rozpoczęcie nauki chodzenia. Przydaje mi się każdego dnia, czasem mniej, czasem bardziej, ale KAŻDEGO dnia. Technika trochę podupała i już nie mogę nazywać się ekspertem, ale mimo wszystko jestem szczęśliwy z samego faktu. Także podsumowując - tak, można chodzić nawet bez skończonej podstawówki. Nawet nie wiesz jak badzo przyda ci się chodzenie przed ukończeniem pierwszej szkoły; bardzo często życie nas zmusza do chodzenia znacznie wcześniej. Niech to będzie motywacją dla nas wszystkich, uczmy się chodzić i doprowadźmy nasze nogi do perfekcji. Bez chodzenia życie nie ma sensu. Chodzenie for life!
komentarz 31 maja 2015 przez Pan Kulomb Pasjonat (18,630 p.)
Code on my friend!
komentarz 31 maja 2015 przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Można bez problemu.
komentarz 1 czerwca 2015 przez TomWaw.IT Użytkownik (920 p.)
haha mistrz!
0 głosów
odpowiedź 30 maja 2015 przez Bantu Nałogowiec (34,250 p.)
Ja obecnie zawodowo zajmuję się programowaniem, a studiów to ja żadnych nie mam, więc jak widać się da z resztą takich przypadków jak ja jest cała masa :)

93,439 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,676 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...