• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Xampp problem z działaniem

Object Storage Arubacloud
0 głosów
415 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2017 w PHP przez Krzysztof Szaton Nowicjusz (120 p.)

Witam. Mój problem dotyczy Xamppa. Uruchamia się niby normalnie Apache i MySQL jest włączone ale jak chcę załączyć stronę to działa tylko to co jest w HTMLu a skrypty już nie. Jak załączyłem index z głównego katalogu na www w Xampie pojawia się taki komunikat:

<?php
	if (!empty($_SERVER['HTTPS']) && ('on' == $_SERVER['HTTPS'])) {
		$uri = 'https://';
	} else {
		$uri = 'http://';
	}
	$uri .= $_SERVER['HTTP_HOST'];
	header('Location: '.$uri.'/dashboard/');
	exit;
?>
Something is wrong with the XAMPP installation :-(

Instalacja przebiegła bez problemu i nie wiem co zrobić. Mam Windows 10.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2017 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)
Sprawdź porty pracy serwera WWW
komentarz 29 kwietnia 2017 przez Krzysztof Szaton Nowicjusz (120 p.)
80 i 443
komentarz 29 kwietnia 2017 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)
A jaki system?
komentarz 29 kwietnia 2017 przez Krzysztof Szaton Nowicjusz (120 p.)
Jak pisałem wyżej Windows 10. Dodam, że pliki strony działają poprawnie na moim wykupionym serwerze ale nie chce mi się ciągle przesyłać pilików na serwer tym bardziej, że to pliki do nauki z kursu PHP z tego bloga :)
0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 29 kwietnia 2017 przez Chess
komentarz 29 kwietnia 2017 przez Krzysztof Szaton Nowicjusz (120 p.)
Port MySQL jest 3306. Ale póki co nie doszedłem do lekcji z wykorzystaniem bazy danych. Dzięki za linki.
komentarz 29 kwietnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
A jaką masz wersję xampp'a i z jakiej strony go instalowałeś?
komentarz 29 kwietnia 2017 przez Krzysztof Szaton Nowicjusz (120 p.)
Dzięki za pomoc. Głupi błąd. otwierałem katalog z plikiem index.php i go klikałem otwierał się w chromie i wystarczyło wpisać adres localhost/mójkatalog/index.php i już wszystko działa. Dzięki za odpowiedzi :)
komentarz 30 kwietnia 2017 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)
no bez jaj :-)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 287 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2017 w PHP przez szymonides Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 588 wizyt
pytanie zadane 5 października 2015 w PHP przez maqol Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 425 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2015 w PHP przez DarkJackie Nowicjusz (140 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...