• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem ze stylem CSS

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
101 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez adminek Nowicjusz (180 p.)

Witam. Dziś postanowiłem nauczyć się robić strony www na localhoscie. Początkowo chciałem podzielić strone na 4 części: nagłówek, lewe menu, srodek, stopka i już mam pierwszy błąd którego nie umiem rozwiązać. chodzi o to że w prawym menu chce umieścić przydatne linki a na środku zawartość, a zrobiło mi się coś takiego że to co napisze w lewym menu jest od góry a to co na środku jest na środku lecz pod prawym menu. Załączam SS :

http://scr.hu/0qvzd/4rka6

kod stylu css:

#strona {
	margin     : auto;
    border     : 1px solid black;
    padding    : 0px;
    width      : 758px;
}

#naglowek {
	width : 758px;
	background-color: orange;
}

#kolumnaLewa {
	margin: 0px;
	border: none;
	padding : 0px;
	fload : left;
	width : 180px;
	background-color: red
}

#kolumnaPrawa {
    margin: 0px;
	border: none;
	padding : 0px;
	float : right;
	width : 577px;
	background-color: green
}

#stopka{
	clear : both;
	background-color: yellow
}

Kod html

<html>
<body>
<div id="strona">

<div id="naglowek">
To jest naglowek
</div>

<div id="kolumnaLewa">
To ma byc lewe manu
</div>

<div id="kolumnaPrawa">
To jest srodek
</div>

<div id="stopka">
Stopka
</div>

</div>


</body>


</html>

Ktoś wie jak to naprawić?

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
wybrane 29 kwietnia 2017 przez Arkadiusz Waluk
 
Najlepsza

popraw literówkę w #kolumnaLewa, powinno być float.

komentarz 29 kwietnia 2017 przez adminek Nowicjusz (180 p.)
Dzięki :D nie zauważyłem
0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2017 przez Mateusz Patalan Bywalec (2,140 p.)
W #kolumna prawa, masz napisane: float:right;, a powinno byc float:left;
komentarz 29 kwietnia 2017 przez adminek Nowicjusz (180 p.)
taraz to prawa jest pod lewą, a chodzi o to że mają być obok siebie
komentarz 30 kwietnia 2017 przez Mateusz Patalan Bywalec (2,140 p.)
Aha i popraw literówkę. Teraz powinno zadziałać.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 87 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2020 w JavaScript przez MKolaj15 Bywalec (2,270 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 420 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2018 w JavaScript przez bulit000 Początkujący (460 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 217 wizyt
pytanie zadane 9 grudnia 2019 w HTML i CSS przez Mavimix Dyskutant (8,390 p.)

92,454 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...