• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak dodać do rekordu w bazie danych +1

0 głosów
114 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia 2017 w SQL, bazy danych przez Piotr Krawczyk Nowicjusz (160 p.)
Próbuję zrobić prostego clickera w php i chcę zrobić przycisk po którego kliknięciu do bazy danych w kolumnie "drewno" dodać +1 tylko nie wiem jak zrobić dodawanie +1

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 kwietnia 2017 przez adrian17 VIP (112,620 p.)
UPDATE tabela SET drewno=drewno+1 WHERE ...

 

komentarz 21 kwietnia 2017 przez jpacanowski Szeryf (95,350 p.)

[TWÓJ KOD]

Serio, na prawdę tobie radzę zmienić źródło nauki.

komentarz 21 kwietnia 2017 przez Piotr Krawczyk Nowicjusz (160 p.)
???
komentarz 21 kwietnia 2017 przez jpacanowski Szeryf (95,350 p.)
Ok, kiedyś może zrozumiesz.
komentarz 21 kwietnia 2017 przez DragonCoder Stary wyjadacz (11,230 p.)
Ten kod, to gra ktora wymyslil Pan Miroslaw na potrzeby nauki nic wiecej...
1
komentarz 21 kwietnia 2017 przez jpacanowski Szeryf (95,350 p.)

Ten kod, to gra ktora wymyslil Pan Miroslaw na potrzeby nauki nic wiecej...

No to niech ktoś zgłosi ten wideo kurs...

0 głosów
odpowiedź 21 kwietnia 2017 przez Piotr Krawczyk Nowicjusz (160 p.)
Mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby wyświetlić dane z bazy danych np. Drewno bezpośrednio z bazy bo w kodzie powyżej są wyświetlone z sesji
komentarz 21 kwietnia 2017 przez jpacanowski Szeryf (95,350 p.)

Strona, czyli to forum? Tu pomagamy ale nie w takich podstawach. Gotowców też nikt tobie tu nie da, bo to forum ma inny cel. Sorry, ale na ten kod też się nie da patrzeć i rozumiem, że sam masz z nim problem. Ten początek z PHP musisz sam przejść. W internecie masz miliony tutoriali PHP. Tutaj możesz co najwyżej zadać pytanie jak czegoś nie rozumiesz.

$mysqli = new mysqli("localhost", "my_user", "my_password", "world");

$result = $mysqli->query("SELECT Name FROM City LIMIT 10");

http://php.net/manual/en/mysqli.query.php

komentarz 21 kwietnia 2017 przez Piotr Krawczyk Nowicjusz (160 p.)
Nie chcę się czepiać ale to dalej nie działa
komentarz 21 kwietnia 2017 przez DragonCoder Stary wyjadacz (11,230 p.)
Jezu chryste, wklej mi kod na pastebiana, i pokaz guzik sie znam ale sprawdze to...
komentarz 21 kwietnia 2017 przez Piotr Krawczyk Nowicjusz (160 p.)

wejdź na tą stronę http://stoliceeuropy.c0.pl a kod masz tu

<?php

	session_start();
	
	if (!isset($_SESSION['zalogowany']))
	{
		header('Location: index.php');
		exit();
	}
$login = $_SESSION['login'];
include "connect.php";
mysqli_report(MYSQLI_REPORT_STRICT);

$polaczenie = new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
$id = $_SESSION['id'];
$rezultat = $polaczenie->query("SELECT drewno FROM uzytkownicy WHERE id='$id');
$drewno = $rezultat;

?>
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	<title>Wieśniacy - Przeglądarkowy clicker</title>
</head>

<body>
	
<?php

		echo "<p>Witaj ".$_SESSION['login'].'! [ <a href="logout.php">Wyloguj się!</a> ]</p>';
		echo "<p><b>Drewno</b>: ";
	?>
	<?php
		echo "<p><b>Kamień</b>: ".$_SESSION['kamien'];
		?>
		<?php
		echo "<p><b>Zboże</b>: ".$_SESSION['zboze'];
		?>
		<?php
		echo "<p><b>Wieśniacy</b>: ".$_SESSION['wiesniacy'];
		?>
	<form method="POST">
	
	<br /><input type="submit" value="drewno +1" name="submit" />
	</form>
	
</body>
		
</html>
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{
   mysqli_query("UPDATE uzytkownicy SET drewno=$drewno+1 where ID=1");
}
?>

 

komentarz 21 kwietnia 2017 przez DragonCoder Stary wyjadacz (11,230 p.)
$polaczenie = new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
$id = $_SESSION['id'];
$rezultat = $polaczenie->query("SELECT drewno FROM uzytkownicy WHERE id='$id');
$drewno = $rezultat;

Tak jak mowilem nie znam sie, ale to wyglada tak, rezultat = ploczanie = dreewno.. troche bez sensu,

mysqli_query("UPDATE uzytkownicy SET drewno=$drewno+1 where ID=1");

teraz tu jest duze ID a wczesniej male, zdecyduj jak jest zapisane w baie danych...

Dodatkwo, mieszazsz PHP i obiektowe PHP z tego co sie nie myle... NIe odpale kodu bo nie mam bazy ani nic. Kod nie jest zabezpieczony, szczerze mowiac, jest przepisany od P. Miroslawa i z bledami. 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 51 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 120 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 59 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2017 w SQL, bazy danych przez MrSanten Nowicjusz (120 p.)
Porady nie od parady
Komentarze do pytań nie służą do odpowiadania, od tego jest wydzielona sekcja odpowiedzi. Funkcją komentarzy jest natomiast możliwość uzyskania dodatkowych informacji na temat samego posta.
Ciekawy innych porad? Odwiedź tę stronę!

45,846 zapytań

86,310 odpowiedzi

172,556 komentarzy

22,275 pasjonatów

Przeglądających: 206
Pasjonatów: 24 Gości: 182

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...