• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

skrypt użytkownika/dodatek do przeglądarki

Object Storage Arubacloud
0 głosów
239 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2017 w JavaScript przez Harkor Użytkownik (530 p.)

Witam,
Męczę się ze zrobieniem czegoś(dodatek do chrome lub skrypt użytkownika) do pobierania ceny skinów z cs:go i wyświetlania ich na stronce... Prosiłbym o jakieś wskazówki bo komletnie nie wiem jak ugryźć dwa tematy mianowicie:
1.Mam np taki link:

http://steamcommunity.com/market/priceoverview/?appid=730&currency=3&market_hash_name=StatTrak%E2%84%A2 M4A1-S | Hyper Beast (Minimal Wear)

On fajnie pokazuje minimalną cenę danego przedmiotu na rynku... Jak zrobić w JS aby dzięki temu linkowi dostać po prostu w zmiennej cenę tego przedmiotu?

2.Stronka którą chcę modyfikować składa się z wielu diwów ze zdjęciem,nazwą,ceną itp każdego skina... divy mają tylko klasę i każdy oczywiście taką samą bo są generowane w js... Jak po pierwsze pobrać z czegoś takiego kwote z mniejszego diva i nazwę skina z drugiego mniejszego diva mieszczącego się w tym samym divie? Najlepiej chyba by było zrobić jakiś przycisk w dużym divie aby po jego kliknięciu się pobierała cena z markeru i pokazywała obok tej na stronce... Jak to ugryźć?

Będę wdzięczny za każdą wskazówkę JS to nigdy nie był mój konik i póki co dość topornie mi z nim idzie... ;)

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 20 kwietnia 2017 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
wybrane 23 kwietnia 2017 przez Harkor
 
Najlepsza

Cześć,

1. W odpowiedzi na taki url dostajesz JSON. W JS pobierasz go za pomocą XMLHttpRequest (link do tutoriala) lub Fetch API (link do tutoriala). Musisz poczytać, jak to działa i pamiętać, że są to funkcje asynchroniczne. W odpowiedzi dostajesz wspomniany JSON, który za pomocą metody JSON.parse możesz zmienić na obiekt JS-owy i z nim już zrobić, co ci się żywnie podoba.

2. Poczytaj o DOM i jak się po nim poruszać w JS. Bo możesz np. pobrać zawartość nadrzędnego diva, a potem zająć się elementami potomnymi w samym JS.

Swoją drogą chciałeś stworzyć dodatek do przeglądarki, swego czasu napisałam krótki tutorial o tym, jak napisać taki (link do wpisu) 

0 głosów
odpowiedź 20 kwietnia 2017 przez Olaf Siwiński Mądrala (7,060 p.)

Odpytując ten adres dostajesz dane w formacie JSON. Aby operować na nich w JS wystarczy przepuścić je przez parser. W javascript jest to dość proste

// data to zmienna z tekstem, który dostajesz odpytując ten adres
var obj = JSON.parse(data);

MDN

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 237 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2017 w JavaScript przez Harkor Użytkownik (530 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 255 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2019 w PHP przez Haker Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 221 wizyt
pytanie zadane 18 maja 2017 w JavaScript przez Harkor Użytkownik (530 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...