• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

dodatek śledzący naszą aktywność

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+1 głos
139 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Shiro Stary wyjadacz (10,300 p.)
Witam,

Bardzo często mam tak że gdy wejdę na YT to po pięciu minutach jest już 3 godziny później (trochę jak wstawaniem xD)
Zna ktoś dodatek do chrome, który pokaże mi np. na wykresie ile siedziałem na YT, a najlepiej poinformuje mnie 'Ej ziom siedzisz już godzinę idź napisz lepiej jakiś kod :D" Lub coś podobnego :D

Z góry dziękuje i miłego dnia / miłej nocy :)

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 19 kwietnia 2017 przez Wildee Gaduła (3,380 p.)

Trzy moje ukochane wtyczki do Chrome :) Distraction Free YoutubeStayFocusd i timeStats.

DF Youtube ma możliwość wyłączenia komentarzy, pasku bocznego, polecanych filmów na stronie głównej itd. Nie ma jak się rozproszyć, wchodzisz na youtube tylko w jakimś celu :)

Druga wtyczka  - StayFocusd, pozwala na ustalenie konkretnego limitu czasowego na strony z czarnej listy. U mnie jest to facebook i kilka innych. Spędzam na nich max 15 minut dziennie. Dodatkowo jest w niej opcja, która pozwala na zablokowanie wszystkich stron na określony czas, np. gdy potrzebujesz się skupić przez 1 godzinę. Można dodać strony, na które podczas tego czasu będziesz mógł wejść. U mnie jest to dokumentacja Java i stackoverflow ;P

I ostatnia wtyczka - timeStats - służy do mierzenia czasu, jaki spędzasz na poszczególnych stronach. Potem możesz obejrzeć statystyki z danego okresu czasu i zobaczyć jakie strony wypadałoby dodać do czarnej listy ;)

Gorąco polecam wszystkie, bo pozwalają na ogromny skok produktywności ;)

komentarz 19 kwietnia 2017 przez Shiro Stary wyjadacz (10,300 p.)
Wielkie dzięki, właśnie oto mi chodziło. Wiszę Ci piwo lub sok :)

Miłego dnia!

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 77 wizyt
pytanie zadane 5 kwietnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez jankustosz1 Nałogowiec (36,800 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,304 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 212 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Carlos89083 Początkujący (460 p.)

93,335 zapytań

142,330 odpowiedzi

322,410 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...