Witajcie.
Wiem, że mamy już miliony takich tematów, ale wiem też że mamy tu kilka osób, które znają się na rzeczy, więc liczę na pomoc.
Potrzebuję znaleźć laptopa w cenie około 4600 +/- 150 złotych. Interesuje mnie sam laptop, bez dodatkowych peryferiów, toreb, myszek, podkładek chłodzących, itp. itd.
Komputer ma być dla dziewczyny, głównie do pracy z programami graficznymi i do pogrania w nowsze tytuły - niekoniecznie na najwyższych detalach. Z ważniejszych wymagań - matowa matryca. Przekątna ekranu raczej bez znaczenia, myślę że 15-17". Waga bez znaczenia, laptop będzie sporadycznie mobilny. ;)
Z tego, co ja znalazłem:
- wysokie taktowanie pamięci, procesor 7. generacji, niezła karta graficzna (chyba), za to słabiutki dysk,
- tutaj fajna propozycja, właściwie chyba mój faworyt,
- tak samo jak up, tylko nie jestem pewny co do pewności wykonania - dodatkowym atutem jest podświetlana klawiatura,
- to propozycja, którą znalazła sama zainteresowana - ale widzę że grafa nie jest za świetna i w sumie nie wiem co myśleć o firmie,
Ogólnie to można znaleźć naprawdę dużo propozycji - czuję trochę skonfundowany tak szeroką ofertą. :)
Nie wiem, która firma jest dobra (czy laptop tej firmy swoje posłuży, czy serwis i obsługa klienta w razie W. nie zawiedzie). Nie za bardzo też się orientuję, czy w tej cenie nie znajdę czegoś z lepszymi podzespołami - nie bardzo orientuję się w aktualnym rynku podzespołów, a jest, kurczę, z czego wybierać. W moich propozycjach przewija się GTX 1050. Czy ta karta jest "w porządku"? Pierwsze strzały to był duet Intel+Nvidia - ale może coś od czerwonych zasługuje na uwagę?
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.
W razie niedopowiedzeń z mojej strony oczywiście proszę pytać.
(proszę mnie nie odsyłać do stworzenia tematu na innym forum - myślę że na jednym w zupełności wystarczy ;)