• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak zlikwidować podkreślenia linków oraz zmienić kolor

Object Storage Arubacloud
0 głosów
398 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2017 w Inne języki przez uMAXa Gaduła (4,290 p.)
1.Jak zlikwidować podkreślenia linków oraz zmienić kolor
2. Gdy będe chciał np: tu zmienic typ tcionki to musze zrobić diva i srodku to zamknac "Alior Bank (w tym klienci byłego Meritum Banku)" czy dodac <h3>Alior Bank (w tym klienci byłego Meritum Banku)</h3> i w css ustawic parametry dla tej klasy*

Link dodaje do plików bo nie zmieściło mi się: https://www.dropbox.com/sh/tor69ke5m5x1vqe/AAAUQy_ACGiRrghsJ9JjwSP7a?dl=0

Skan: https://www.virustotal.com/pl/url/6f3cb688ae596533f7c23a2f9f8ec282075ee5a513efea20f00c49bfb609bfe5/analysis/1492274077/

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 kwietnia 2017 przez MMM4CI3J Użytkownik (500 p.)
podkreślenia linków zmieniasz w CSS, wystarczy dla selektora body wstawić tekst-decoration: none;

A o co chodzi z tymi czcionkami? Nie wiem co masz na myśli dokładnie.
komentarz 15 kwietnia 2017 przez uMAXa Gaduła (4,290 p.)
np: będe chciał zmienić tcionke na jakaś inna to by tyczyło sie tylko wybranych a to z body nie działa mi nie usuwa podkreślenia ani koloru
komentarz 15 kwietnia 2017 przez MMM4CI3J Użytkownik (500 p.)
a pokaż jak to zapisałeś, moze jest jakaś literówka albo ja ja zrobiłem, musi działać, nie ma możliwości żeby mi działało a tobie nie. Jeśli chodzi o czcionkę, możesz wstawić elementy którym chcesz dać inną lub pogrubioną czcionkę w <span></span> i także zapisując w CSS selektor span wystylizować te fragmenty tekstu.
komentarz 15 kwietnia 2017 przez uMAXa Gaduła (4,290 p.)
dodałem w css klase .west a

a w pliku w tamtym linku dałem <a href i git

A co do tego tekstu z linkami to o coś takiego <span class="nazwaklasycss">Jakiś tekst</span>

a w css ?

span.nazwaklasycss

{

}
komentarz 15 kwietnia 2017 przez MMM4CI3J Użytkownik (500 p.)
Tak jeszcze nie robiłem ale możesz spróbować, jak na razie wystarczał mi jeden span w pliku.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 642 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2015 w HTML i CSS przez TenTakiTam Bywalec (2,460 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 391 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 393 wizyt
pytanie zadane 17 października 2017 w Sprzęt komputerowy przez uMAXa Gaduła (4,290 p.)

92,563 zapytań

141,413 odpowiedzi

319,590 komentarzy

61,948 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...