Mam problem chciałem zrobić program który miałby wykradać dane. Znalazłem wszystko lecz ma to się odbywać nie za pośrednictwem programu .exe lecz .bat. Kiedy wpisuje w cmd (wiersz poleceń) komęde ,,dxdiag'' otwiera się okno i sprawdza. Teraz chodzi mi o to żeby te wszystkie informacje zapisywały się automatycznie a póżniej wysyłały na e-maila. Czy da się coś takiego zrobić? Tu jest kod którego użyłem.
@echo off @color A @mode 1000 @pause dxdiag
Czy Ty kolego jesteś świadom, że nawet w naszym, zacofanym prawnie kraju, są paragrafy na takich hakerów jak Ty?
Poza tym nawet jeśli chcesz coś tworzyć to mógłbyś się wysilić na coś bardziej ambitnego. Poprzez niepełnosprawny cmd nie wyślesz maila.
Ty, jako osoba doświadczona w programowaniu patrząc na ten skrypt nie widzisz nic groźnego. W rzeczy samej tak jest. Ja patrzę przez pryzmat pytania i widzę gimnazjalną inspirację możliwościami cmd. Chyba każdy to przechodził. Każdy chciał być hakerem.
Nie wiem ile razy jeszcze zobaczę jak ktoś używa zamiennie słowa haker i cracker. Haker to komputerowy pasjonat o ogólnej rozległej wiedzy w zakresie komputerów której nie używa do szkodzenia innym , natomiast cracker to osoba łamiąca zabezpieczenia w celu osiągnięcia przestępstwa. Nie ma między nimi znaku równości.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cracker
Czy na podstawie pytanie możesz wywnioskować, czy pytający to hacker czy cracker?
93,383 zapytań
142,382 odpowiedzi
322,539 komentarzy
62,744 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj