• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Css problem z podłączeniem

Object Storage Arubacloud
–1 głos
187 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez Kapux Początkujący (360 p.)
Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć, dlaczego plik css nie chce mi sie podłączyć do pliku php? ._. w jednym pliku sie wgrał, a w drugim nie, a wszystko robiłem jak należy... mogę poprosic o listę błędów, które mogłem popełnic? :C

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 12 kwietnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
Jeśli tego CSS'a masz w innym folderze to musisz to napisać np. tak:

- (...) href="../moj_plik.css"/>

- (...) href="folder/moj_plik.css"/>

Tut: http://www.kurshtml.edu.pl/html/wstawienie_obrazka,zielony.html
komentarz 12 kwietnia 2017 przez Kapux Początkujący (360 p.)
mam w tym samym pliku....
komentarz 12 kwietnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
Podaj screen'a i kod.
komentarz 12 kwietnia 2017 przez Kapux Początkujący (360 p.)
<?php

 

    session_start();

    

    if (!isset($_SESSION['zalogowany']))

    {

        header('Location: index.php');

        exit();

    }

    

?>

<!DOCTYPE HTML>

<html lang="pl">

<head>

    <meta charset="utf-8" />

    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />

    <title>Ilvermorny - gra przeglądarkowa</title>

    <link rel="stylesheet" href="gra.css" type="text/css" />

 

    </head>

 

<body>

    <div id="container">

    <div id="wylogowanie" >

<?php

    echo "<p>Witaj ".$_SESSION['user'].'!  [ <a href="logout.php">Wyloguj się!</a> ]</p>';

?>

</div>

<div id="menu">

<div id="czat"><font color="black"><font size="5">Czat</font></font></div>

<div id="szkola"><font color="black"><font size="5">Szkoła</font></font></div>

 

 

</div>

 

</div>

</body>

</html>

 

 

 

/To jest plik gra.php/

 

 

body

{

    background-color: #404040;

    font-family: 'Verdana';

}

 

#container

{

    width: 1000px;

    margin-left: auto;

    margin-right: auto;

}

 

 

#menu

{

    background-color: #303030;

    margin-top: 20px;

    color: #ffffff;

    padding: 10px;

    

}

 

 

 

/To jest plik gra.css/

 

https://zapodaj.net/492eebdc732e0.png.html

 

 

/A tu link z tym co wyszło w przeglądarce/
komentarz 12 kwietnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
gra.css musisz mieć w tym samym folderze, co index.php. Jeśli nie masz go w tym samym folderze to musisz zmienić ścieżkę do pliku.

Jak coś to możesz podpiąć następny arkusz stylów z inną ścieżką, który będzie się znajdował w innym katalogu. Miałeś podać screen'a tego pliku .css, co masz go w folderze na dysku.
komentarz 12 kwietnia 2017 przez Kapux Początkujący (360 p.)
https://zapodaj.net/3bbfcdddeac03.png.html o to chodziło?

Ale dlaczego nie działa? jest normalnie wszytko. Właśnie się pytałem dlaczego się nie podłączyło... chyba dobrze napisałem w tym pliku .php i sie podłączyło, ale nwm ty chyba jesteś specjalistą
komentarz 12 kwietnia 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
Podaj screena plików, które masz w folderze. Jeśli masz xampp, to wykonaj screen'a ścieżce htdocs\.
komentarz 12 kwietnia 2017 przez Nicolaus Dyskutant (9,740 p.)

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 694 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2015 w HTML i CSS przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 100 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2020 w HTML i CSS przez Mateusz G Początkujący (260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 137 wizyt
pytanie zadane 2 sierpnia 2020 w HTML i CSS przez niezalogowany

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,618 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...