• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

HTML i CSS uklad divow

Object Storage Arubacloud
0 głosów
291 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez pokrywa1 Użytkownik (990 p.)
https://scr.hu/NNWloP    <----- to jest projekt

https://scr.hu/1p3Oee <---- tak wygladu umieszczenie poki co

 

problem jest w tym ze nie umiem umiescic diva "uslugi" oraz "kontakt"  pod "o firmie" poniewaz  gdy  daje te oba divy  one ustawiaja sie obok siebie lecz  dopiero pod "news" a nie po jego lewej stronie. wiecie moze w czym jest problem ? domyslam sie ze moglem cos niejasno napisac wiec jak cos to w komentarzach dopowiem.
komentarz 12 kwietnia 2017 przez pokrywa1 Użytkownik (990 p.)
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	
	<title></title>
	
	<meta name="description" content="Opis w Google" />
	<meta name="keywords" content="słowa, kluczowe, wypisane, po, porzecinku" />
    <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
    
	
</head>

<body>
    
    <div id="container">
    
        <div id="logo">
        
        </div>
        
        <div id="opis">
        
        </div>
        
        <div id="zdj">
        
        </div>
        
        <div id="firma">
        
        </div>
        
        <div id="news">
        
        </div>
        
        <div id="sklep">
        
        </div>
        
        <div id="kontakt">
        
        </div>
        
    </div>
	
	
</body>
</html>

 

komentarz 12 kwietnia 2017 przez pokrywa1 Użytkownik (990 p.)
body
{
    
}

#container
{
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    width: 1000px;
    min-height: 1300px;
    background-color: grey;
    
    
}

#logo
{
    margin-bottom: 20px;
    padding: 10px;
    width: 980px;
    height: 90px;
    background-color: aqua;
    
}

#opis
{
    margin-left: 20px;
    
    padding: 10px;
    width: 360px;
    height: 350px;
    float: left;
    background-color: aquamarine;
}


#zdj
{
    margin-left: 20px;
    padding-bottom: 10px;
    float: left;
    height: 360px;
    width: 560px;
    background-color: crimson; 
}


#firma
{
    clear: both;
    float: left;
    margin: 20px;
    padding: 10px;
    width: 580px;
    height: 280px;
    background-color: brown;
}


#news
{
    padding: 10px;
    margin: 20px;
    float: left;
    height: 580px;
    width: 300px;
    background-color: blue;
}


#sklep
{
    padding: 10px;
    margin: 20px;
   
    
    width: 300px;
    height: 300px;
    background-color: azure;
}

#kontakt
{
    
}

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 12 kwietnia 2017 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
wybrane 12 kwietnia 2017 przez pokrywa1
 
Najlepsza
Byłoby łatwiej z kodem, ale po tym co jest na screenach, to domyślam się, że dajesz każdego diva osobno.
"O firmie", "Usługi" i "Kontakt" musisz umieścić razem w div,, który będzie po lewej stronie i wtedy dla "O firmie" szerokość 100%, a dla "Usługi" i "Kontakt" po 50%. Za tym wszystkim dopiero dodajesz "News".
komentarz 12 kwietnia 2017 przez pokrywa1 Użytkownik (990 p.)
jest podany kod :)
komentarz 12 kwietnia 2017 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
Nie wiem po co tak w komentarzach, ale dobra.
No więc tak jak ci napisałem musisz umieścic te 3 divy dla lewej części strony w jeden cały div.
komentarz 12 kwietnia 2017 przez pokrywa1 Użytkownik (990 p.)
okej dzieki :)
+1 głos
odpowiedź 12 kwietnia 2017 przez Lid$ Mądrala (6,300 p.)
No bo musisz usługi i kontakt umieścić w kontenerze obejmującym a potem dać odpowiednie pozycjonowanie. Blok o firmie i kontener obejmujący z (uslugi i kantakt) dodajesz do bloku obejmującego i znowu dodajesz odpowiednie pozycjonowanie. Następnie blok obejmujący z (o firmie i (uslugi i kontakt)) i (news) dodajesz do bloku obejmującego z odpowiednim pozycjonowaniem. Wtedy będzie wszystko trzymało się kupy. A jak nie wiesz o czym piszę to poczytaj sobie tutaj ;) http://www.kurshtml.edu.pl/css/wstep,elastyczne.html

Podobne pytania

+4 głosów
5 odpowiedzi 1,049 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 483 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2016 w Nasze projekty przez BerdPL Obywatel (1,190 p.)
0 głosów
5 odpowiedzi 1,749 wizyt

92,539 zapytań

141,382 odpowiedzi

319,476 komentarzy

61,928 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...