• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przyjmowanie do pracy nieletnich i bez doświadczenia

0 głosów
854 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez kacper1445 Mądrala (5,050 p.)
Witam. Planuję wziąć się do pracy jako nieletni front-end developer. Jak wygląda takie zatrudnienie? Czego wymagają i jak mniej więcej przebiega taka procedura zatrudnienia. Jestem w trakcie robienia mojej strony, uzupełniam przykładami mój GitHub itp. ale nie wiem jak wygląda taka praca i jak ją w ogóle dostać. Dodam, że raczej chciałbym wziąć pracę na odległość.
komentarz 11 kwietnia 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Podasz z ciekawości gita? :)
2
komentarz 11 kwietnia 2017 przez Fenix Nałogowiec (26,750 p.)
Zamów sobie frytki do tego. Powiedz mi jakie ktoś bedzie miał korzyści, z tego że zatrudni nieletniego developer'a, bez doświadczenia na odległość. Ludzie bądzcie troche realistami, a nie łykacie wszystko co przeczytacie jak pelikan.
komentarz 11 kwietnia 2017 przez kacper1445 Mądrala (5,050 p.)
Dlatego się pytam na jakiej to zasadzie działa. Jestem zupełnie zielony w sprawach zatrudnienia.
komentarz 11 kwietnia 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Bez doświadczenia zapomnij, że ktoś z tobą podpisze umowę. B firmy i tak na początku raczej wolą mieć kogoś przy sobie na miejscu. C. Pokaz gita. D. Dużo utrudnień jest zatrudnianiem nieletnim. Mało komu się je chce spełniać. F No chyba, ze masz wysokie kwalifikacje ;).
1
komentarz 11 kwietnia 2017 przez __new__in__town Bywalec (2,100 p.)
Cytujac klasyka: nie znajdziesz pracy bez doswiadczenia, ale aby miec doswiadczenie potrzebujesz pracy.
1
komentarz 11 kwietnia 2017 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,550 p.)
Aby mieć doświadczenie w dewie, nie trzeba pracy - można klepać swoje projekty.
1
komentarz 11 kwietnia 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
Ktore malo co sprawdzaja, praca w firmie raczej rozni sie od tego co robisz w wlasnym zakresie, ine ma takiej presji, ograniczen itp
1
komentarz 11 kwietnia 2017 przez Fenix Nałogowiec (26,750 p.)
I jeszcze jedna ważna rzecz. Praca, pracy nierówna.
komentarz 11 kwietnia 2017 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,550 p.)
Wiadomo, w pracy zwykle pixel perfect i rzadko robi się coś od 0 do końca samemu.

W wielu firmach juniorzy otrzymują zadania próbne, z których można także bardzo dużo się nauczyć, a nawet, stworzyć z nich jakieś portfolio (zdarzały mi się bardzo ciekawe zadania na przykład z użyciem api).

Można skorzystać nawet ze współpracy z Janusz-softami, dowiemy się przynajmniej, czy nasz kod jest wystarczająco dobry, by gdzieś aplikować dalej, czy dalej się trzeba uczyć.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2017 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Mało kto się podejmie zatrudnienia osoby nieletniej.
–1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2017 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
" Cytujac klasyka: nie znajdziesz pracy bez doswiadczenia, ale aby miec doswiadczenie potrzebujesz pracy. " bzdura. Wcale nie trzeba odstawiac u kogos harowy aby miec doswiadczenie. Zawsze mozna pracowac nad swoimi projektami i wcielac je w zycie.

Wyobraz sobie Marka na etacie u kogos. A tak zrobil sobie face'a :)

Ale oczywiscie wylozenie przez kogos kasy na przyspieszenie projektu BARDZO pomaga. Na pytanie czy sprzedac projekt lub jego czesc, gdzie pomysl to jest w tej chwili 80% biznesu, kazdy musi odpowiedziec sobie sam.

Pomyslcie co by bylo gdyby mark poszedl do jakiejs firmy IT i przedstawil swoj pomysl... ? Heee? Jaka bylaby by szansa, ze by mu popukali?

Ale np. google - im sie udalo, tylko ze oni prjekt mieli juz na pewnym etapie - 4 dyski wypelnione danymi :)

Gates tez robil biznes w garazu... Praca dla kogos w tym kraju dorobisz sie garba.
komentarz 11 kwietnia 2017 przez kuroneko Nowicjusz (120 p.)
Nie śpiesz się.Zdążysz się jeszcze napracować.

Podobne pytania

+2 głosów
8 odpowiedzi 7,285 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 572 wizyt
pytanie zadane 17 października 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez cetpass Nowicjusz (150 p.)

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...