• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PHP, SQL Instrukcja foreach, bootstrap 3

Object Storage Arubacloud
0 głosów
311 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2017 w PHP przez Ziuziek Mądrala (5,140 p.)
edycja 10 kwietnia 2017 przez Ziuziek
Witam  stworzylem kod w petli foreach, jest row (bootstrap3) ktory ma 12 kolumn, wynik wyciagany z bazy zajmuje 4 kolumny i chodzi o to ze w bazie wiecej jest danych i sie nie mieszcza na szerokosc jak zrobic zeby co 3 pobrane informacje z bazy przechodzilo do nowej linii row??

http://wklej.org/id/3083618/

 

Domyslam się, że trzeba zrobic to na bazie 2 pętli tylko jak odnieść sie do wierszy? ze co 3 wiersz by dodawalo linijke <div class="row"> no i przedewszystkim trzeba pobrac dane ile jest w tablicy danych, jak prosze o pomoc.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 10 kwietnia 2017 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
wybrane 10 kwietnia 2017 przez Ziuziek
 
Najlepsza
<?php
        //Enter your code here, enjoy!

$array = array(
              "1" => "PHP code tester Sandbox Online",  
              "foo" => "bar", 5 , 5 => 89009, 
              "case" => "Random Stuff: " . rand(100,999),
              "PHP Version" => phpversion(),
              "1" => "PHP code tester Sandbox Online",  
              "foo" => "bar", 5 , 5 => 89009, 
              "case" => "Random Stuff: " . rand(100,999),
              "PHP Version" => phpversion(),
              "1" => "PHP code tester Sandbox Online",  
              "foo" => "bar", 5 , 5 => 89009, 
              "case" => "Random Stuff: " . rand(100,999),
              "PHP Version" => phpversion(),
              "1" => "PHP code tester Sandbox Online",  
              "foo" => "bar", 5 , 5 => 89009, 
              "case" => "Random Stuff: " . rand(100,999),
              "PHP Version" => phpversion(),
              );
   $counter = 0;       
   $x = 3;
foreach( $array as $key => $value ){
   if($counter++ % $x ==0){
       echo "[START-DIV]" . PHP_EOL;
   }
   echo $value . PHP_EOL;
   if($counter % $x ==0){
       echo "[END-DIV]" . PHP_EOL;
   }
}

http://sandbox.onlinephpfunctions.com/code/9a12d861efe02296c9ff40ad832585e20a9a2ba5
Mam nadzieje, że nakieruje cie na dobre rozwiązanie.

Co do samego kodu mam wiele zastrzeżeń.

komentarz 10 kwietnia 2017 przez Ziuziek Mądrala (5,140 p.)
Czyli same database connect starczy?
komentarz 10 kwietnia 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Ja bym wgryzł się w link do poradnika ; )

Jest też Polski odpowiednik, ale nieco starszy.

 

Ale tak, sam connect wystarczy.
komentarz 10 kwietnia 2017 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Daj mu jeszcze linka do SOLIDa, by wiedział, jak dobrze podzielic pracę programu na funkcje, a w pozniejszym okresie obiekty.
komentarz 10 kwietnia 2017 przez Ziuziek Mądrala (5,140 p.)

Zrobiłem jak chciałeś i nic nie pomogło

 

			<?php 
			
						
					foreach($pdo->query($sql) as $row){
						$count = 0; 
						$x = 3;
						if($count++ % $x == 0) {
							echo '<div class="row">';
						}
						echo '<div class="col-md-3">';
								echo '<div class="thumbnail">';
									echo  $row['image'];
									echo '<img alt="Bootstrap Thumbnail First" src="http://lorempixel.com/output/people-q-c-600-200-1.jpg">';
										echo '<div class="caption">';
									echo '<h3>' . $row['name'] . '</h3>';
									echo '<p>'. $row['description'] .'</p>';
									echo '<p><a class="btn btn-primary" href="#">Action</a> </p>';
										echo '</div>';
								echo '</div>';
								echo '</div>';
								if($count % $x == 0) {
								echo '</div>';
								}
								
				}
						
 
			?>

 

komentarz 10 kwietnia 2017 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Poszło na pw
–1 głos
odpowiedź 10 kwietnia 2017 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)

a może:
 

for($i = 1; $i < $imax; $i++) {

...

  if($i % 3 == 0) {

    echo'</div><div class="row">

  }
...
}

P.S. ilość wierszy z tabeli możesz odczytać bodajże $result->num_rows pod warunkiem że masz to zapisane w $result ;)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 264 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2020 w PHP przez ariva6152 Użytkownik (570 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 106 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2019 w HTML i CSS przez Teofil59 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 256 wizyt
pytanie zadane 10 października 2017 w HTML i CSS przez Ziuziek Mądrala (5,140 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,554 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...