• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Darmowy kurs PHP po Polsku

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,647 wizyt
pytanie zadane 8 kwietnia 2017 w PHP przez Nicolaus Dyskutant (9,740 p.)
Cześć!

Czy mógłby ktoś polecić dobry, darmowy kurs PHP po Polsku?

PS: Chodzi mi o inny kurs niż pana Zelenta

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 8 kwietnia 2017 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
https://php-kurs.gitbooks.io/phpkurs/content/ - stworzone przez dwóch użytkowników naszego forum - event15 oraz efik
1
komentarz 8 kwietnia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Gdybyś ubolwał nad brakiem większego kontentu o obiektówce:

https://webmastah.pl/jak-programowac-obiektowo-cz-1-wstep/

komentarz 8 kwietnia 2017 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
Autor pytania szuka kursu PHP, więc najprawdopodobniej jest początkującym. Podstawy jakie są zawarte w I części powinny wystarczyć (na razie) a jak chciałby zająć się obiektówką sam ją odnajdzie w internecie.
komentarz 8 kwietnia 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Na razie przywaliła nas robota i ciężko coś pchnąć dalej.

Swoją drogą, jak wiele osób zauważyło, teoretycznie tłumaczymy dokumentacje php'a na nasz język. ^^

Więc po więcej informacji i przykładów, można się pokusić (a nawet trzeba) do odpalenia manuala php'a. Sporo ciekawostek i klas z SPL. Obsługa dat itd..

ALE ALE

Jest tam w naszym kursie biblioteczka ciekawych linków. Tam .. można coś się nauczyć dalej ;)

Biblioteczka zawiera sprawdzone przeczytane pozycje. Nie ma tam takich trupów jak polecane wszechobecnie od 2008 roku vadamecum przez zatrzymanych w czasie "programistów".
komentarz 9 maja 2017 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
Za te kolory to powinno się wieszać. Przecież tam nic nie widać. Panowie uczcie się od Arka Waluka jak wygląda czytelny kod ( czytelny dla oka).
komentarz 9 maja 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Jeżeli chodzi Ci o:

<?php

class Foo
{
    public function getMessage(Message $message)
    {
        return $message->getMessageToArray();
     }   
}

To jest zasługa twórcy edytora WYSIWYG, no i odpowiedniej konfiguracji - o ile można konfigurować.

Co do czytelności... Nie jestem czy nadal mówisz o kolorkach czy kodzie... Anyway, pamiętam, że przebrnąłem przez cały kurs i nie narzekałem na podświetlenie składni, jesteś pierwszym - Więc, raczej coś tam widać. :D

komentarz 9 maja 2017 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)

Tak tak, tylko o kolorki mi chodzi. Są strasznie blade. Trzeba mocno wytężać wzrok żeby coś odczytać.

komentarz 9 maja 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
komentarz 9 maja 2017 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)

Rzeczywiście u Ciebie wygląda to zupełnie inaczej i tam nie można mieć zastrzeżeń. To dla odmiany ta sama strona u mnie.

Edt: Sprawdziłem na różnych przeglądarkach i okazuje się że na FF jest OK. Natomiast wyblakłe kolory są na chromium.

 

komentarz 11 maja 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
To idź sobie do niego na stronę. ;-)
Zawsze możesz zmienić sobie u góry motyw, zresztą, to domyślne oferowane przez gitbook.

Dziękuję.
+1 głos
odpowiedź 8 kwietnia 2017 przez Rafał Banaszkiewicz Obywatel (1,110 p.)
https://www.youtube.com/watch?v=9jy_hd3A4g0

tutaj znajdziesz sporo ciekawych informacji o technologiach webowych
komentarz 8 kwietnia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Ale laravela sobie odpuść, póki nie wiesz co do czego.

(Na kanale znajduje się kurs tego... framew... larvy).

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,512 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2018 w SQL, bazy danych przez Filipotyk Obywatel (1,280 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,162 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2018 w JavaScript przez Filipotyk Obywatel (1,280 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 842 wizyt
pytanie zadane 12 grudnia 2018 w C i C++ przez Venglas Obywatel (1,160 p.)

92,551 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,529 komentarzy

61,937 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...