• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Komputer wyłącza się po "Trwa uruchamianie systemu"

0 głosów
449 wizyt
pytanie zadane 8 kwietnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Mimoid Użytkownik (760 p.)
Witam. Zacznę od początku. Wspomnę tylko że wcześniej komputer działał poprawnie.

Pewnego dnia postanowiłem rozebrać komputer i złożyć go ponownie. Porobiłem sobie zdjęcia żeby wiedzieć gdzie co powinno być podpięte, rozbrałem na części, oczyściłem, wymieniłem pastę i złożyłem ponownie.

Później sfromatowałem cały dysk aby zrobić trochę porządku i ponownie zainstalowałem Windowsa. Jednak już od samego początku były problemy z tym że konputer wolno chodził, brakowało bibliotek itp.

Podczas pobierania aktualizacji do Windowsa wyskoczył mi komunikat że brakuje pamięci i żebym wyłączył zbędne programy. Komputer jednak tak wolno chodził że postanowiłem go wyłączyć i sprawdzić czy na pewno dobrze zamontowałem RAM. Wyjąłem kostki RAM, włożyłem ponownie i odpaliłem komputer.

Za każdym uruchomieniem jednak dochodzi tylko do momentu "Trwa uruchamianie systemu Windows" a po chwili komputer się wyłącza.

Co zrobiłem nie tak? Jak temu zaradzić?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 kwietnia 2017 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
Czy ram włożyłeś w te same sloty co były jak komputer działał ?
komentarz 8 kwietnia 2017 przez Mimoid Użytkownik (760 p.)
Możliwe że przypadkiem zmieniłem kolejność. Spróbować zamienić miejscami?
komentarz 8 kwietnia 2017 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
spróbuj może któraś kość jest nie dociśnięta
komentarz 8 kwietnia 2017 przez Mimoid Użytkownik (760 p.)
Zamieniłem miejscami kości RAM i już wszystko jest w porządku ;_; A byłem pewien że na pewno wszystko dobrze docisnąłem. Czy to może być kwestia że kości muszą być w tych właśnie slotach?
1
komentarz 8 kwietnia 2017 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
Pewnie któraś byłą nie dociśnięta, z tego co ja się orientuje to kości muszą być w odpowiednich slotach ale nie ważne która kość w którym slocie

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 1,005 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 679 wizyt
pytanie zadane 5 sierpnia 2020 w Sprzęt komputerowy przez Misiq Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 574 wizyt

93,428 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,652 komentarzy

62,789 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...