Witajcie!
Zbliża się kolejny ważny dzień w historii naszego forum - 4 kwietnia będziemy obchodzili drugie urodziny. Nasz staż nie jest więc specjalnie długi, ale myślę, że jest już o czym mówić i mamy się czym pochwalić. Na liczniku obok wybiło już ponad 30 tysięcy zadanych pytań!
Świętowanie będzie trwało kilka dni. Przygotowaliśmy na ten czas trochę atrakcji. Zaczynamy w dzień urodzin, czyli najbliższy wtorek. Jak to na urodzinach, muszą być prezenty, więc będziecie mogli coś wygrać.
Dlaczego 4 kwietnia? Gdyby wejść w szczegóły to forum powstało w dniu 15 marca 2015 - z tego dnia pochodzi pierwsze konto, konto Mirosława Zelenta. Jednak przez najbliższe dni prawdopodobnie nikt o nim nie wiedział. Publicznie otwarte i ogłoszone zostało właśnie w dniu 4 kwietnia na jednym z filmików (wtedy jeszcze zaproszenie na “Forum Mirosław Zelent” na kanale YouTube o nazwie “Mirosław Zelent”). W ciągu tego jednego dnia do forum dołączyło prawie 200 nowych użytkowników.
Z okazji naszego święta życzę całej Społeczności dalszego rozwoju. Zarówno wszystkim razem, jako Społeczności forum, jak i każdemu z osobna, prywatnie. Oby udawało się jeszcze szybciej wprowadzać tak potrzebne poprawki i sugestie w skrypcie forum. Żeby trolli i spamerów było u nas jak najmniej :) Integrujmy się jako społeczność, pomagajmy i współpracujmy ze sobą, po prostu.
W tym miejscu chciałbym również podziękować wielu osobom. Słowa uznania należą się przede wszystkim Wam, drodzy użytkownicy forum. Bez was nie byłoby tego miejsca, choćbyśmy nie wiadomo jak się starali. Jestem również wdzięczny całej ekipie administracji: redaktorom i moderatorom, za całą pracę jaką tutaj wykonują. Dotyczy to zarówno obecnej ekipy, jak i osób, które kiedyś do niej należały. Nie mogę też oczywiście zapomnieć o Mirosławie Zelencie, który pomimo tego, że teraz mało u nas bywa, to bez niego to miejsce by przecież nie powstało. Dziękuję też, że wspiera mnie, jako administratora, oraz moje inicjatywy.
Przy okazji chciałbym ogłosić, że na forum została właśnie wdrożona nowa funkcjonalność. Jest to możliwość zmiany wyglądu forum na ciemny. Ficzer ten przygotował Argeento, któremu bardzo serdecznie dziękuję (ja trochę pomogłem wrzucając to w plugin dla skryptu Q2A). Przycisk do zmiany znajduje się w sidebarze po prawej stronie, pod kategoriami. Opcja zapisuje się dla użytkownika - to znaczy, że jeśli wybierzecie ciemny motyw i zalogujecie się na innym urządzeniu, to automatycznie forum uruchomi się z ciemnym motywem. Odwiedzający, którzy nie są zalogowani oczywiście też mogą przełączyć się na ciemny motyw, ustawienie jest wtedy zapisywane w ciasteczku. W niektórych miejscach są jeszcze drobne niedoskonałości, ale mam nadzieję, że uda się je szybko wyłapać i poprawić.
Na dziś to wszystko. Pamiętajcie jednak, że ten krótki temat to tylko zapowiedź świętowania. Zapraszamy do regularnego odwiedzania naszego forum. Czekać na Was będzie trochę atrakcji. Pozwólcie jednak, że na razie pozostaną one niespodzianką.