Witam
Jestem w III klasie gimnazjum i zaczynam poważnie myśleć o mojej przyszłości. Mam zamiar starać się do technikum na zawód informatyka.
Komputerami zacząłem interesować się (na poważnie) gdzieś na początku gimnazjum, pod koniec II klasy po raz pierwszy zetknąłem się z programowaniem - konkretnie z C++. Następny był HTML, CSS, JS, SFML, interesowanie się bazamu danych itp. Teraz nie wyobrażam sobie życia w jakimkolwiek innym zawodzie (rozważam jeszcze decyzje o mechatronice, ale bardziej ciągnie mnie do programiwania, a nie robotów).
Może powiem trochę o mojej nauce w gimnazjum. Słowem mówiąc - tragedia. Klasa I oraz II to nie interesowanie się niczym poza graniem w gry... Lewdo przechodziłem z klasy do klasy, w II gimnazjum miałem 3 zagrożenia, udało mi się jakoś przejść, średnia wynosiła coś koło 2,2 (o ile chociaż tyle miałem). Na wakacjach pojechałem na kolonie, tam wszystko się zmieniło. Poznałem sporo fajnych ludzi którzy podnieśli mnie na duchu. Teraz jestem w III klasie gimnazjum, za dwa tygodnie egzaminy (kto wie czy od nich nie będzie zależeć moja przyszłość) w nauce się podniosłem (tak mi się wydaje) na chwilę obecną moja średnia wynosi około 3,8 a oceny roczne będą, wydaje mi się - dobre. Mayematyka: 4, j.polski: 4, fizyka: 4, j.angielski: 3.
Postawiłem sobie zadanie - choćby nie wiem co dostanę się na do wymarzonej szkoły a następnie zostanę programistą, ale same chęci nie wystarczą... Pytanie: Czy w waszej opini mam jakieś szanse na zostanie programistą?
PS: Trochę się rozpisałem, ale cóż :)
PS2: Dziękuje wszystkim osobom które wykażą chęć pomocy!
Pozdrawiam