Witajcie, właśnie będę kończył technikum elektroniczne i mam zasadniczy problem, ciężko mi się ukierunkować. Przez ostatni czas zaczynałem naukę różnych języków programowania, między innymi java, c#, pythoon, c++, moim problemem jest to iż szybko niektóre zajęcia zaczynają mi się nudzić i ciągle próbuję czegoś nowego. Sam profil na który uczęszczałem nie zainteresował mnie wystarczająco, dopiero teraz w ostatniej klasie wciągnęło mnie bardziej programowanie w c mikrokontrolerów itp. (to już ogarniam na dość dobrym poziomie) Problem tkwi w tym, że szkoła się skończy i pasuje coś zacząć robić dalej, znaleźć pracę, ew. pójść na studia aczkolwiek co do tego nie jestem zbytnio przekonany ponieważ nie chciałbym marnować kolejnych kilku lat na naukę przedmiotów gdzie 3/4 z nich nie będzie mnie interesować. Wy również macie problem w ukierunkowaniu się czy tak jak ja lubicie zajmować się wieloma rzeczami z różnych dziedzin, co niestety skutkuje tym, że ciężko być ekspertem w jednej, a tacy ludzie właśnie w dzisiejszych czasach są potrzebni.