• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z gitem.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
487 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
Siema mam problem z gitem, chcę wrzucić stronę na niego i nie idzie.

Tworzę repozytorium na github.com pozniej na desktopowej wersji gita chce wysłać clonuje repozytrium wrzucam do niego pliki, ale nic się nie dzieje, w tym momencie się zacinam i nie idzie nic.

Dodam,że wczesniej korzystałem z git busha ale nie działał mi przez jakis blad color.status dlatego zmineiłem na desktopową ale ona też nie działa.
komentarz 25 marca 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
pushujesz chociaż na origin :v?
komentarz 25 marca 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
co?
komentarz 25 marca 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
Pokaż dokładnie jakie komendy wpisujesz i co dostajesz w wyniku. Nie ma czegoś takiego jak "nic się nie dzieje".

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 marca 2017 przez krzysztof83 Nowicjusz (180 p.)

ok, krok po kroku (najlepiej gdybyś zaczynał od początku):

1. wchodzisz na Githuba i tworzysz nowe repozytorium.(otworzy Ci się strona z komendami, zostaw to tak na razie).

2. otwórz console ( np. wejdz do menu start w oknie szukaj wpisz "cmd" i otwierasz cmd.exe

3. w konsoli przejdz katalogu gdzie masz projekt (powinienes miec tam np. katalog src

4. dalej w konsoli wpisz 5 komend które masz podane w przegladarce z punktu pierwszego:

git init
git add .
git commit -m "first commit"
git remote add origin https://github.com/nazwaKontaNaGicie/NazwaRepo.git
git push -u origin master

 

Zrobione.

komentarz 26 marca 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
2. otwórz console ( np. wejdz do menu start w oknie szukaj wpisz "cmd" i otwierasz cmd.exe

3. w konsoli przejdz katalogu gdzie masz projekt (powinienes miec tam np. katalog src

 

Nie wiem jak mam wejsc przez cmd do projektu :D
komentarz 26 marca 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
cd nazwakatalogu
komentarz 26 marca 2017 przez krzysztof83 Nowicjusz (180 p.)
do przechodzenia po katalogach w cmd:

cd NazwaKatalogu

cd..   cofa do katalogu nadrzednego

do wyświetlenia zawartości katalogi jest komenda:

dir

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 94 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2017 w Offtop przez SoDoIt Obywatel (1,190 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 117 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 144 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2022 w PHP przez Codi Początkujący (340 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...