• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Menu cały czas w tej samej linij.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
126 wizyt
pytanie zadane 24 marca 2017 w HTML i CSS przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
zamknięte 24 marca 2017 przez Vorex444

Cześć mam pytanie co muszę zrobić aby moje menu cały czas do momentu aż się zderzy z "logo" dopiero wtedy przeszło linie niżej? 

tak wygląda normalnie 

a gdy odrobine pomniejsze mimo że jeszcze menu nie dotyka logo to przechodzi do kolejnej linij 

Tutaj przykład daje jak bym chciał żeby menu się zachowywało:

https://jonny.me/ 

wiem o tym ze rwd zamienia menu w hamurgera jak juz menu dotknie praktycznie logo, ale jak zrobić to ze gdy powoli pomniejszam rozmiar przeglądarki to te menu się przesuwa.

Mój kod css wygląda tak:

*{box-sizing: border-box;}

body
{
    margin: 0;
    padding: 0;
}

/*własna czcionka */
@font-face {
   font-family: menuczcionka;
   src: url(agencyfb.otf);
}

header
{
background: url(img/headertlo.png) center/cover no-repeat;
background-attachment: fixed;
height: 100vh;
}

.logo
{
    color:#ffffff;
    padding-top: 35px;
    font-family: 'Josefin Sans', sans-serif;
    margin-left: 120px;
    float: left;
}

header ul
{
    list-style: none;
    display: inline-flex;
    padding-top: 35px;
    margin-left: 300px;
}

header ul li a
{
    text-decoration: none;
    color:#ffffff;
    font-family: 'Raleway', sans-serif;
    font-size: 16px;
}

.home
{
    padding: 40px;
}

.home:hover
{
    color:#d84a4a;
}

.about
{
    padding: 40px;
}

.contact
{
     padding: 40px;
}

a html tak:

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
<head>
<meta charset="utf-8"/>
<link rel="stylesheet" href="style.css">
<meta name="viewport" content="width-device-width, 
                               initial-scale-1.0">
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Josefin+Sans" rel="stylesheet">
    
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Raleway:300" rel="stylesheet">
</head>
<body>
<header>   
    
    <div class="logo"><font size="5px">WOJCIECH HOREMBAŁA</font> </br> 
    WEB DESIGNER & DEVELOPER</div> 
  
    <ul>
    <li><a href="" class="home">HOME</a></li>
    <li><a href="" class="about">ABOUT</a></li>
    <li><a href="" class="contact">CONTACT</a></li>
    </ul>
        
    
    

</header>














    
    
    
</body>
</html>

DZIEKI ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI :) 

komentarz zamknięcia: Problem rozwiazany.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 marca 2017 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
wybrane 24 marca 2017 przez Vorex444
komentarz 24 marca 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
ale to nic nie dało, jak dodam znowu do nav margin left 300px; to nadal sie znizna do kolejnej lini mimo ze nie dotyka logo,
komentarz 24 marca 2017 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Po uj ci margin left 300px?!
komentarz 24 marca 2017 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Masz ze swoim margin 300 https://jsfiddle.net/x8arrzgg/2/
komentarz 24 marca 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
chce zeby te menu było trochę odsunięte od logo a nie stykało się
komentarz 24 marca 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
ale nadal jest to o co mi chodzi cały czas, czyli jak się troszke pomniejszy rozmiar przeghladrki to menu schodzi nizej, a chce zeby po pomniejszczeiu az do czasu poki nie dotknie logo nie zeszło na dół
komentarz 24 marca 2017 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)

> chce zeby te menu było trochę odsunięte od logo a nie stykało się

300px to nie trochę

> czyli jak się troszke pomniejszy rozmiar przeghladrki to menu schodzi nizej

Chyba coś źle implementujesz

https://imgur.com/a/usDWd

komentarz 24 marca 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
działa, mój bład mały, przepraszam, dzięki za pomoc
0 głosów
odpowiedź 24 marca 2017 przez Marchiew Dyskutant (7,690 p.)
Robisz strone w tamach ćwiczeń czy do czegoś konkretnego?
komentarz 24 marca 2017 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
ćwiczeń

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 539 wizyt
pytanie zadane 5 grudnia 2016 w HTML i CSS przez Adrian Marciniak Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 413 wizyt
pytanie zadane 14 sierpnia 2017 w HTML i CSS przez dziadek Początkujący (440 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 88 wizyt

92,540 zapytań

141,383 odpowiedzi

319,482 komentarzy

61,928 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...