• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Moja pierwsza strona, prosze o ocene.

Object Storage Arubacloud
+3 głosów
436 wizyt
pytanie zadane 21 marca 2017 w Nasze projekty przez Mateusz Cygal Początkujący (380 p.)

Witam

prosze o opinie na temat mojego projektu:

matcygal.github.io

pewnie masa bledow ktore doswiadczone oko wychwyci od razu.

jest to typowy template wiec nie  przywiazywalem wagi do contentu. 

Pozdrawiam

komentarz 21 marca 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Moje w ogóle niedoświadczone oko wychwyciło brak alt przy obrazkach sad

komentarz 21 marca 2017 przez Szymon Lisowiec Mądrala (7,150 p.)

Przy obrazkach warto też ustawiać atrybut draggable na false.

komentarz 21 marca 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Spróbuj nawigować po stronie za pomocą tab. Można? Nie? Popraw to!
komentarz 21 marca 2017 przez Mateusz Cygal Początkujący (380 p.)
nie zabardzo rozumiem co masz na mysli :)
komentarz 21 marca 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Wciskasz tab i jedziesz po stronie. W większości przypadków nie widać gdzie znajduje się fokus, lub tekst pod nim jest niewidoczny. Wystarczy w większości przypadków ustawić taki sam styl co dla hover dla focus.

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 marca 2017 przez Mateusz Cygal Początkujący (380 p.)
prosze tez o ocene designu
0 głosów
odpowiedź 21 marca 2017 przez elszczepano Użytkownik (730 p.)

Popraw sobie następujące rzeczy:

1.Przy załadowaniu strony menu u góry nieco zlewa się ze zdjęciem, na moim ekranie jedna opcja jest całkowicie na białym tle i jej nie widać.

2. Przy buttonie "contact us" mógłbyś dodać jakieś opóźnienie, żeby strona "sama się przescrollowała" do formularza

3. Przy wysłaniu formularza występuje błąd 405 (nie wiem czy to miało działać czy nie, ale w razie czego zwracam uwagę, że nie działa)

4. Na wersji mobilnej pole message jest moim zdaniem nieco zbyt duże.

5. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał brak 'altów' w znaczniku img. W HTML5 są one wymagane.

Ale poza tym strona jest bardzo ładna. Kolorki, czcionka, obrazki, wszystko ze sobą współgra. Nie wiem jak innym ale mi się podoba wink

0 głosów
odpowiedź 21 marca 2017 przez Szymon Lisowiec Mądrala (7,150 p.)
  1. Na przyciskach i social icons dobrze by było użyć transition.
  2. "WHERE TO FIND US?", moim zdaniem ta sekcja wygląda trochę pusto. Spróbuj może dać mapę jako tło sekcji i na tym umieścić ten tekst.
  3. W sekcji CONTACT użyj może jaśniejszego koloru czcionki, np. #f5f5f5
  4. Po scrollu w dół tło headera jest (jak dla mnie) za bardzo przeźroczyste tło. Możesz spróbować dać ciemny kolor czcionki i tło mniej przeźroczyste, a bardziej białe tło + dodać dolny cień do headera.

Poza tym wygląda świetnie. wink

komentarz 21 marca 2017 przez Mateusz Cygal Początkujący (380 p.)
edycja 21 marca 2017 przez Mateusz Cygal
w where to find powinna byc mapka googla
komentarz 22 marca 2017 przez Szymon Lisowiec Mądrala (7,150 p.)

i jest, tylko chodzi mi o rozciągnięcie jej na całe to szare tło i informacje umieścić na mapce (usunąć też Google GUI z mapki).

Teraz zauważyłem, że jeszcze wszędzie używasz float i czyścisz to w ::after. Spróbuj używać display: inline-block

komentarz 23 marca 2017 przez Mateusz Cygal Początkujący (380 p.)
nie, nie wsadzam, robi to za mnie bootstrap:)
0 głosów
odpowiedź 21 marca 2017 przez Mateusz Cygal Początkujący (380 p.)
edycja 22 marca 2017 przez Mateusz Cygal
ok, wpadlem, 2 problemy:

1. testowalem strone na iphonie zony i backgroud-image wyglada kiepsko, nie skaluje go i widac tylko jakies 10% obrazu - lewy gorny rog. na moim androidzie wygloda ok.

2. czasem zeby zobaczyc mapke w sekcji where trzeba odswierzyc kilka razy.... ktos wie moze czemu?
komentarz 30 marca 2017 przez Szymon Lisowiec Mądrala (7,150 p.)

1. Widzę, że sobie poradziłeś.

2. 

<script src="https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=AIzaSyBV6q-QfMqsizkXknLvHi6gtTfZHdrunEk&amp;callback=initMap" async="" defer=""></script>

ładujesz przed main.js a funkcję initMap() definiujesz w tym właśnie pliku. Najprościej: Daj tą linijkę na koniec body.
*odświeżyć

 

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 525 wizyt
pytanie zadane 5 grudnia 2016 w Nasze projekty przez Horace17 Obywatel (1,070 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 469 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2016 w Nasze projekty przez klakierr Początkujący (370 p.)
–1 głos
6 odpowiedzi 565 wizyt
pytanie zadane 31 października 2016 w Nasze projekty przez Karlov Początkujący (250 p.)

92,555 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...