• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

background-image: url(); arkusz stylki nie działa w konkretnym folderze

0 głosów
52 wizyt
pytanie zadane 18 marca w HTML i CSS przez madmi121 Początkujący (300 p.)
Problem polega na tym ze jak plik css ktory mam i się nazywa main.css i mam background-image: url(test.jpg); to wszysto działa jak nalezy lecz jak chce plik main.css wrzucić do folderu css to wtedy nie dziala,a w html zmieniam sciezke do css na css/main.css

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 marca przez Chess Dyskutant (9,350 p.)
Spróbuj tak:

../plik.php

./plik.php

/plik.php

plik/plik.php

plik/plik/plik.php

Radzę poczytać na temat ścieżek do pliku z:

- http://www.kurshtml.edu.pl/html/wstawienie_obrazka,zielony.html
komentarz 18 marca przez madmi121 Początkujący (300 p.)
tylko ze wszystko działa tylko te tło nie
0 głosów
odpowiedź 20 marca przez Alex.Ironside Bywalec (2,850 p.)
masz dobra sciezke z folderu css do zdjecia?
Jak masz css w folderze to zrob background-image:url(../test.jpg);

Jesli test jest w innym folderze to background-image:url(../folder/test.jpg)
komentarz 20 marca przez mroku Nowicjusz (100 p.)
Tak jak piszesz. W 2odc . Programowania webowego jest opisane że plik zdjęcia ma być zorientowany  na plik  CSS.
komentarz 22 marca przez Alex.Ironside Bywalec (2,850 p.)
Sprawdz konsole i czy ten element w ogole na height i width

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 56 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 22 wizyt
pytanie zadane 14 lutego w HTML i CSS przez koliber Początkujący (380 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 80 wizyt
...