• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

background-image: url(); arkusz stylki nie działa w konkretnym folderze

0 głosów
47 wizyt
pytanie zadane 5 dni temu w HTML i CSS przez użytkownika madmi121 Początkujący (270 punkty)
Problem polega na tym ze jak plik css ktory mam i się nazywa main.css i mam background-image: url(test.jpg); to wszysto działa jak nalezy lecz jak chce plik main.css wrzucić do folderu css to wtedy nie dziala,a w html zmieniam sciezke do css na css/main.css

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 dni temu przez użytkownika Chess Mądrala (6,630 punkty)
Spróbuj tak:

../plik.php

./plik.php

/plik.php

plik/plik.php

plik/plik/plik.php

Radzę poczytać na temat ścieżek do pliku z:

- http://www.kurshtml.edu.pl/html/wstawienie_obrazka,zielony.html
komentarz 5 dni temu przez użytkownika madmi121 Początkujący (270 punkty)
tylko ze wszystko działa tylko te tło nie
0 głosów
odpowiedź 3 dni temu przez użytkownika Alex.Ironside Bywalec (2,520 punkty)
masz dobra sciezke z folderu css do zdjecia?
Jak masz css w folderze to zrob background-image:url(../test.jpg);

Jesli test jest w innym folderze to background-image:url(../folder/test.jpg)
komentarz 3 dni temu przez użytkownika mroku Nowicjusz (100 punkty)
Tak jak piszesz. W 2odc . Programowania webowego jest opisane że plik zdjęcia ma być zorientowany  na plik  CSS.
komentarz 1 dzień temu przez użytkownika Alex.Ironside Bywalec (2,520 punkty)
Sprawdz konsole i czy ten element w ogole na height i width

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 18 wizyt
pytanie zadane 14 lutego w HTML i CSS przez użytkownika koliber Początkujący (360 punkty)
0 głosów
2 odpowiedzi 76 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia w HTML i CSS przez użytkownika lalanablanalala Użytkownik (920 punkty)
0 głosów
0 odpowiedzi 50 wizyt
pytanie zadane 2 marca w Java przez użytkownika matir85 Użytkownik (520 punkty)
...