• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

matura 2016 zadanie biblioteka podręczników

0 głosów
2,815 wizyt
pytanie zadane 18 marca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Matt987 Użytkownik (800 p.)
Cześć mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w tym arkuszu:

https://www.cke.edu.pl/images/_EGZAMIN_MATURALNY_OD_2015/Arkusze_egzaminacyjne/2016/formula_od_2015/MIN-R2_1P-162.pdf

w zadaniu 5.2 mam tylko 1 z 2-óch punktów za policzenie średniej na 70 pokojach? Taki system oceniania jest podany w odpowiedziach na stronie cke.
komentarz 18 marca 2017 przez Matt987 Użytkownik (800 p.)
I mam następny problem z zadaniem 5.3 Jeśli przedostatnia cyfra peselu jest parzysta to pesel należy do kobiety. W kryterium kwerendy w kolumnie z wszystkimi peselami wrzucam coś takiego:

"#########0#" OR  "#########2#" OR  "#########4#" OR  "#########6#" OR  "#########8#"

Wyskakuje nieodpowiedni typ danych w wyrażeniu kryterium.
komentarz 18 marca 2017 przez niezalogowany
Nie chcę się zagłębiać teraz w te zadania, ale trudna jest matura z informatyki rozszerzonej?

Da radę się w tydzień przygotować i wykręcić wynik koło 80%?
Hmm.. to zależy co umiesz. Znasz jakiś język programowania? Myślę że 2 tygodnie intensywnego rozwiązywania arkuszy i można coś ogarnąć JEŚLI trochę już siedzisz w programowaniu i algorytmika jest ci nieobca. C++ albo Java, SQL dobrze albo np. Acces, który mnie osobiście irytuje, no i przejrzeć funkcje w excelu najważniejsze. Do tego algorytmy, systemy liczbowe i jak dobrze trafisz na zadania to powodzenia :)
Pozostaje jeszcze kwestia czasu, dla mnie np. jest go za mało i czasami jak robię arkusze to zostawiam jakieś podpunkty, żeby zdąrzyć inne zrobić i się w czasie zmieścić

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 18 marca 2017 przez Matt987 Użytkownik (800 p.)
OK już wiem skubańce nie podali 1 (nr 39 bodajże) pokoju przez co podzieliłem przez 70, a nie 69. Nadal chciałbym jednak się dowiedzieć co jest nie tak z kryteriami moimi.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 3,906 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 6,642 wizyt

93,731 zapytań

142,668 odpowiedzi

323,286 komentarzy

63,290 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...