• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

IDE do JavaScript i React

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
743 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2017 w JavaScript przez Alwox Gaduła (4,840 p.)
Zajmuje się tu ktoś programowaniem front-endu w React i polecił by jakieś dobre, darmowe IDE do tego? Przez 4 miesiące używałem WebStorma i był świetny ale skończyła mi się darmowa licencja, a na ten moment jest on dla mnie nieco za drogi. Zacząłem używać Atoma ale po WebStormie co chwila mi w nim czegoś brakuje.. wgrałem już kilka pluginów ale szukanie odpowiedniego do każdej akcji jest trochę męczące, poza tym lubię porządek a coś czuję, że za chwile sam się pogubię w tym co który plugin robi i gdzie później ew coś zmienić/usunąć.

4 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 16 marca 2017 przez Ehlert Ekspert (214,100 p.)
WebStorm. Ogólnie JetBrains polecam.

Ale zainteresuj się również takimi edytorami jak: Sublime Text, Brackets, Atom. Po odpowiedniej konfiguracji i przygotowaniu to potężne narzędzia.
komentarz 16 marca 2017 przez Alwox Gaduła (4,840 p.)
Dzięki za odpowiedź ale.. czytałeś całe pytanie? :D pisałem i o WebStormie i o Atomie ;)
komentarz 16 marca 2017 przez Ehlert Ekspert (214,100 p.)
Do JetBrains wysyłasz swoją legitymację z dwóch stron, albo rejestrujesz się na maila z edu i masz licencje na wszystko za darmo w ramach edukacji.
Za 2 tygodnie kończy mi się ważność legitymacji, a z racji że na uczelnie nie wróciłem - chyba mi jej już nie podbiją :v
+2 głosów
odpowiedź 16 marca 2017 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,260 p.)
VS Code
+2 głosów
odpowiedź 16 marca 2017 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)

Sama programuję w JS dużo, a poza tym lubię rozwiązania o otwartej licencji. Obecnie najczęściej korzystam z Atoma, ale już poznajdywałam sobie wtyczki, które mi najbardziej odpowiadają. Piszę o tym na blogu, to nie będę się powtarzać. W sumie mam dzięki temu niemalże tę samą funkcjonalność, której używałam w WebStormie.

Dzięki, przejrzę tą listę - może faktycznie jeszcze dam szansę Atomowi ;)
+1 głos
odpowiedź 16 marca 2017 przez Bantu Nałogowiec (34,170 p.)
Osobiście używam Atoma do wszystkiego, bo po pierwsze jest darmowy, a po drugie średnio mi odpowiadają IDE i tak szczerze mówiąc mam wrażenie, że między jakimś IDE JetBrains a Atomem, główną różnicą są inne skróty klawiszowe do tych samych rzeczy. Atom jest za darmoszkę i można go modyfikować na wszelkie możliwe sposoby, więc polecam dać mu szansę, pamiętaj, że stale jest rozwijany, więc będzie coraz ciekawiej ;)

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 1,249 wizyt
pytanie zadane 22 września 2017 w Inne języki przez Wiciorny Ekspert (277,460 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 963 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 278 wizyt

93,008 zapytań

141,975 odpowiedzi

321,256 komentarzy

62,350 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...