• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Samsung Galaxy s4 i9505

0 głosów
522 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2017 w Urządzenia mobilne przez vegettossj4 Początkujący (480 p.)
edycja 19 marca 2017 przez vegettossj4
Witam, już pół roku mi nie działa telefon, wiec postanowiłem zapytać na forum.

Wytłumaczenie sytuacji:
Pewnego dnia siedziałem sobie w aucie, nagle telefon mi się wyłączył i po ponownym włączeniu resetował się. Potem nie chciał się włączyć, musiałem go włączyć za pomocą ładowarki. Niestety również się resetował. Posiadam 3 baterie. Włożyłem każdą z nich, lecz każda powodowała reset telefonu. Teraz już w ogóle nie reaguje na nic. Wymiana baterii = brak reakcji telefonu, podłączenie do zasilania = brak reakcji telefonu. Nie potrafię podpiąć urządzenia do PC żeby wgrać wszystko na nowo, ponieważ on w ogóle nie reaguje na nic. Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Jeżeli wasze pomysły nie pomogą, chciałbym wiedzieć, gdzie znajdę autoryzowany serwis Samsunga. Mam różne dane na telefonie, m.in zdjęcia haseł oraz hasła w notatniku i inne dane. Czy po oddaniu do serwisu, te dane mogą wyciec? Dziękuję za odpowiedzi z góry :) Pozdrawiam.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 14 marca 2017 przez olsześ Gaduła (3,080 p.)
To za leży od serwisantów, czy wykorzystają dane, które na telefonie posiadasz.
W wielu serwisach (z jakimi miałem styczność) serwisanci przywracają telefon do ustawień standardowych kasując wszystko, nie przeglądając tych danych - i tak najprawdopodobniej stanie się jak oddasz telefon do serwisu.

Nagle, bez przyczyny takie coś z telefonem nie mogło się stać - może była jakaś większa aktualizacja, którą przerwałeś (albo bateria się rozładowała) przez co system mógł się uszkodzić?

Spróbuj wejść w tryb recovery i ewentualnie zrobić hard reset, lub wgrać oprogramowanie (jeżeli przywracanie nic nie da, np. dlatego, że system jest uszkodzony) z karty sd.
Spróbuj również (albo w sumie najpierw) wejść w tryb download i wgrać oprogramowanie.
komentarz 15 marca 2017 przez vegettossj4 Początkujący (480 p.)
Pisałem, że telefon w ogóle nie reaguje, nie mam możliwości wejść w tryb download. Telefon pozostaje wyłączony. Owszem to było nagle, dokładniej tak:
- pisze z dziewczyną, odkładam telefon, chce odblować ekran, lecz się nie włącza, więc przytrzymuje guzik by się telefon włączył, ale on zaczął się resetować.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 152 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 866 wizyt
pytanie zadane 1 listopada 2017 w Urządzenia mobilne przez Lrror Bywalec (2,720 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 524 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2021 w Urządzenia mobilne przez Przemek49 Obywatel (1,260 p.)

93,600 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,085 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...